Malzemeler ;
1,5 sb barbunya
1 ad soğan
1 adet havuç
1 çb sıvıyağ
1 yk salça
karabiber
tuz
isteğe göre çeşit artabilir...
Hazırlanışı ;
- Barbunyayı 1 gece öncesinden ıslatırız.
- Ertesi gün barbunyayı yumuşayana kadar kaynatırız.
- Kuşbaşı doğranmış etim vardı buzlukta. İlk önce onun çözülmesini bekledim daha sonra kendi suyuyla kavurdum. biraz su tuz ve margarin ekleyip pişmeye bıraktım.
- Diğer yandan ince ince doğranmış soğanı sıvı yağda kavururuz. Hafif pembeleşince içine ince ince doğranmış havuçları ekleyip kavururuz.
- Salçayı da ekleyip birbirine yediririz.
- Sırasıyla kuşbaşı et ve barbunyayı da ekleyip 1 lt sıcak suyu döküp baharatları da ekledikten sonra pişmeye bırakırız.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder