Sebahat Abla'ya kahve içmeye gittiğim bir gün, irmik helvası ikram etti kahvenin yanında.
Önceki gece de elektrik kesintisi olmuştu 1-2 saat kadar. O arada canı çekmiş ve mum ışında kavurmuş bu helvayı.. Kafasına birşey taktı mı mutlaka gerçekleştirecek, hamarat ablam benim :)
Öğrendiğim kadarı ile ;
Malzemeler ;
250 gr İrmik
Ayçiçek yağı
Şerbet İçin ;
1,5 sb şeker
2,5-3 sb su
1 dilim limon
Hazırlanışı ;
İrmiği ayçiçek yağında kavurun. ocağı kapatın.
Şeker, su ve limonu karıştırın. Kavrulmuş irmiğin üzeirne dökün ve karıştırın.
Şerbeti kaynatmak için uğraşmanıza gerek kalmadı :)
Servise hazırdır.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder