MALZEMELER ;
- 1 Su Bardağı Nişasta
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Çay Bardağı Sıvı yağ
- 125 gr Tereyağı (Oda Sıcaklığında)
- 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 1 Adet Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Aldığı kadar un (16 yemek kaşığı)
İÇ MALZEMESİ İÇİN ;
- 1 Kilo Elma
- 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
- 5 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın (İsteğe göre)
ÜZERİ İÇİN ;
- Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI ;
- İç Harcı İçin, Elmalar soyulur ve rendelenir. Geniş bir tavaya alınır, üzerine şeker ve tarçın ilave edilir ve kavrulur. Ocaktan alınır, soğumaya bırakılır ve ceviz ilave edilir, karıştırılır.
- Hamuru İçin, geniş bir kaba yumurta alınır ve çırpılır. Üzerine tereyağ, sıvı yağ ve yoğurt ilave edip karıştırılır.
- Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Dinlenen hamur istenilen büyüklüğe göre bölünür ve merdane yardımı ile açılır.
- Hamur 8 e veya daha fazla dilime bölünür. (İsteğe göre)
- İç harcı, geniş olan alana kaşık yardımı ile alınır ve sigara böreği şeklinde (yanları açık olacak şekilde) sarılır.
- Geri kalan hamur için de aynı işlem yapılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine alınır ve 190 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
- Üzerine pudra şekeri döküp servis yapılır.
- AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder