Malzemeler ;
2 kilo kabak
3 su bardağı şeker
Hazırlanışı ;
* Kabaklar istenilen büyüklükte doğranır ve tencereye alınır üzerine şeker eklenir ve 1 saat dinlendirirlir.
* Dinlendirilen kabaklar ocağa alınır, orta derece ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
* Şekerin karamelize olması için ocağın altı açılır. Dikkat kabağı yakmamaya özen gösteriniz.
* Ceviz,tarçın vb. ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
o gece siz gittikten sonra bitti bu tatlı.. ahh ahhh olsada şimdi yesek yeniden yapmak lazım :) hazır kabak sezonu iken :)
YanıtlaSilbittiğine eminim :) ben orda kalsaydım geri kalanını ben yerdim kimseye kalmazdı zaten :))
YanıtlaSilbu ara yine alıp yapmak istiyorum ben de