Malzemeler ;
2 su bardağı Pirinc
50 gr Tereyağ
250 gram kiyma
1 adet Orta Boy Kuru Soğan
1 dis sarimsak
3 adet domates
karabiber
tuz
Hazırlanışı;
* Pirinç yıkanır, tuzlu suda biraz bekletilir. Sonrasında Pilav normal olarak hazırlanır.
* Kıyma bir kaba alınır üzerine soğan ve sarımsak rendelenir, bir miktar tuz eklenir ve yoğurulur. Minik toplar yapip köftelerin üzerine hafif un serpilir ve köftelerin her tarafına bulanır.
* Tavaya biraz yag koyup köfteler kızartılır. Kabukları soyulmus domatesler ince dogranır veya rendelenir, kızaran köftelerin üzerine dökülür, tuz karabiber eklenip sotelenir.
* Pilav tabağa alınır üzerine de sotelenen köfteler eklenir.
* AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder