250 gr margarin (Oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kurabiyeleri birleştirmek için sarelle,
Kırmızı gıda boyası
1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı;
* Margarin, yumurta, pudra şekeri, vanilya, k.tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir kurabiye hamur elde edilir.
* Şeftali elde etmek için 2 kurabiye kullanacağımız için çift sayıda kurabiye yapmanızı öneririm.
* Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiye hamurları, 180 derecelik ısıtılmış fırında, üzerleri pembeleşmeden, kabarana kadar pişirilir.
* Kurabiyeler soğuduğunda bir tanesinin altına sarelle sürülüp diğerinin altına yapıştırılır.
* Kırmızı gıda boyasından çay kaşığının ucuyla alarak ılık suya karıştırıp, birbirine yapıştırdığımız kurabiyelerimizi suya hafifçe değdirerek sekere buluyoruz, defne yapragi ile süslüyoruz..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder