Malzemeler ;
1 paket margarin
1 ç.b sıvıyağ
1 sb yoğurt
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1/2 çb elma sirkesi
1 tk tuz
1 yk şeker
1 çb soda
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar Sinangil Baklavalık Un
İçi İçin ;
Maydanoz
Peynir
Üzeri İçin ;
Susam
Hazırlanışı ;
Eritilmiş margarin, sıvıyağ, yoğurt ve sirke iyice karıştırılır.
Maden suyu, tuz ve yumurta akını da başka bir kasede çırpıp diğer karışıma ekleriz.
Kabartma tozu ve aldığı kadar elenmiş unu da ekleyip yoğururuz.
Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurur sonrada hamuru dinlenmeye bırakırız.
İşin Püf Noktası ; Yoğurulan hamurlarımızı mutlaka dinlendirmeliyiz. Hamurun daha yumuşak ve kıvamda olması için.
30 dakika dinlenen hamurumun içine peynir maydanoz karışımından koyup şekil veririz ve tepsiye dizeriz.
Üzerine yumurta sarısı ve susam serperiz.
180 derece az ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiririz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder