Malzemeler ;
1 Kilo Taze Barbunya
2 adet Sivri Biber (Tatlı)
2-3 adet orta boy domates
2 adet orta boy Soğan
1-2 adet Havuç
1 çb Yonca Gıda Sızma Zeytinyağı
1 kesme şeker
Tuz
Hazırlanışı ;
* Taze barbunya ayıklanır, yıkanır ve yumuşayana kadar haşlanır.
* Soğan, biber ve havuç küp küp doğranır ve tencereye alınır üzerine sızma zeytinyağı eklenir ve harlı ateşte 5 dakika kavrulur.
* Üzerine haşlanmış taze barbunya, domates, şeker ve tuz eklenir, 5 dakika daha orta ateşte pişirilir.
* Üzerine 1 litre sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
* Maydanoz veya kerevis yaprakları ile süsleyip servis yapılır. (Evde maydanoz kalmamıştı süsleyemedim)
* AFİYET OLSUN...
Ramazan pidesi, ramazan ayının olmazsa olmazıdır. Eşim bu pideyi getirdiğinde direk dikkatimi şekli çekti. Kalp şeklini almış bu güzel pidenin resmini çekmeden edemedim.
Ramazan ayının kalplerinize huzur ve nur, evinize bereket ve sağlık vermesi dileğimle..
Hayırlı Ramazanlar..
barbunyayı çok severim.elline sağlık
YanıtlaSilBen de öyle,
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
şekerim eline sağlık en sevdiğim yemeklerdendir..yalnız bişey dikkatimi çekti neden esrailemutfak yazıyor o siteye girenler bulamaz kafanmı karıştı yanlışlıklamı oldu cnm
YanıtlaSilaynen öyle canım elim eskiye gitmiş yanlışlıkla yazdım. resimlerimin orjinalini sildiğim için değiştirme şansım da yok neyse bu seferlik böyle kalsın :)
YanıtlaSil