MALZEMELER ;
- 1 su bardağı Kırmızı Mercimek
- 3 yemek kaşığı Köftelik Bulgur
- 4 yemek kaşığı Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme Salça
- 1 yemek kaşığı Nane
- 2 tatlı kaşığı Pulbiber
- 2 su bardağı ET / TAVUK Suyu
- Tuz
HAZIRLANIŞI ;
- Kırmızı mercimek ayıklanır, yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerine bulgur ilave edilir ve haşlanır.
- Zeytinyağı, salça, nane ve pul biber bir tencereye alınır ve kavrulur.
- Üzerine iyice haşlanan mercimek ve bulgur suyu ile birlikte ilave edilir.
- Et veya tavuk suyunu da ilave ettikten sonra göz kararı sıcak su eklenir ve tuz ilave edilir kaynamaya bırakılır.
- Çorbanın kıvamına göre su takviyesi yapılır.
- İster bu şekilde ister blender den geçirerek servis yapılır.
- NOT: Limon eşliğinde sıcak servis yapılır ise tadına doyum olmaz.
- AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder