DAVET SOFRALARIMIZDAN EKSİK ETMEYİZ BİZ ONU, SEVEREK TÜKETİRİZ. BİR ÇOĞUNUZ BU TARİFİ BİLİYORSUNUZ AMA BİLMEYENLER VE YAPMAK İSTEYENLER İÇİN PAYLAŞIYORUM. MAYONEZ SEVMEYENLER İÇİN YOĞURTLU HAVUÇ SALATASINI MAYONEZSİZ YAPTIM. BUYRUN TARİFE :))
MALZEMELER ;
- 5 ADET BÜYÜK BOY HAVUÇ
- 1 SU BARDAĞI YOĞURT (ARTTIRILABİLİR)
- 4 YEMEK KAŞIĞI SIZMA ZEYTİNYAĞI (AYÇİÇEK,MISIRÖZÜ KULLANILABİLİR)
- TUZ
- 1 DİŞ SARIMSAK (İSTEĞE GÖRE KOYMAYABİLİRSİNİZ)
ÜZERİ İÇİN ;
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIZMA ZEYTİNYAĞI
- PUL BİBER
- NANE
HAZIRLANIŞI;
- ÖNCELİKLE HAVUÇLAR SOYULUR, YIKANIR VE RENDENİN BÜYÜK GÖZÜNDE RENDELENİR.
- GENİŞ BİR TAVA VEYA TENCEREYE ALINARAK ZEYTİNYAĞINDA SOTELENİR.
- YUMUŞAYAN HAVUÇLAR OCAKTAN ALINIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR.
- DİĞER YANDAN ÇUKUR BİR TASIN İÇİNE YOĞURT ALINIR, İÇERİSİNE TUZ VE SARIMSAK RENDESİ EKLENİP KREMA KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRILIR.
- SOĞUYAN HAVUÇLAR YOĞURT KARIŞIMINA EKLENİR, KARIŞTIRILIR VE SERVİS TABAĞINA ALINIR.
- İSTEĞE GÖRE ÜZERİNE ZEYTİNYAĞINDA PUL BİBER YAKILIR, DÖKÜLÜR VE NANE İLE SÜSLENİR.
- SOĞUK SERVİS YAPILIR.
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder