BU TARİF SEVGİLİ MEHTAP'CIĞIMA AİT. SAĞOLSUN GEÇEN HAFTA İFTAR YEMEĞİNE GELİRKEN BU MUHTEŞEM LEZZETİ DE YANINDA GETİRDİ. İYİ Kİ GETİRMİŞ HERKES ÇOK BEĞENDİ. TEKRAR ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
MALZEMELER ;
- 2 SU BARDAĞI ESMER BULGUR
- YARIM DEMET TAZE SOĞAN
- 1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 2 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 1 ÇAY KAŞIĞI SUMAK
- 2 TATLI KAŞIĞI ACI İSOT
- 1 TATLI KAŞIĞI NANE
- 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
- 1 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
HAZIRLANIŞI;
- BULGUR 1 GECE ÖNCESİNDEN AZ AZ SU VERİLEREK ARA ARA YOĞURULUR.
- YUMUŞAMAYA YAKIN BİR BULGUR ELDE EDİLİR.
- 1 GECE BUZDOLABINDA BEKLETİLİR.
- ERTESİ GÜN TEKRAR YOĞURULUR, İÇERİSİNE İNCE İNCE DOĞRADIĞIMIZ TAZE SOĞAN VE DİĞER TÜM MALZEMELERİ ELEYİP GÜZELCE YOĞURUYORUZ.
- ŞEKİL VERİP SERVİS TABAĞINA ALIP SERVİS YAPIYORUZ.
- AFİYET OLSUN.
NOT: İSTEĞE GÖRE TÜM MALZEMELER ARTTIRILABİLİR, ÇIKARTILABİLİR VEYA EKLEME YAPILABİLİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder