Ramazan ayında canımız sanki biraz daha tatlı çekiyor öyle değil mi ? İşte misafirlerinize ve kendinize gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz nefis bir ŞEKERPARE tarifi.
MALZEMELER ;
- 1 çay bardağı Sıvıyağ
- 1 çay bardağı Eritilmiş Tereyağı
- 2,5 yemek kaşığı İrmik
- 1 çay bardağı Yoğurt
- 1 adet Yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
- 1/2 paket Kabartma Tozu
- 1 tutam Tuz
- Aldığı kadar Un
ŞERBETİ İÇİN ;
- 3,5 su bardağı Toz Şeker
- 3,5 su bardağı Su
- 1/2 limonun suyu
ÜZERİ İÇİN ;
- Fındık, Fıstık, Badem veya Toz Fıstık (isteğe göre)
- 1 Yumurta Sarısı
HAZIRLANIŞI ;
- Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur dinlendirilirken, geniş bir tencereye su şeker ve yarım limon suyu eklenir kaynamaya bırakılır.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır ve yatsı şekil verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür, isteğe göre; Fındık, fıstık, badem veya toz fıstık eklenir.
- Tepsi 200 derece ısıtılmış fırına verilir ve üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
- Şekerpare soğuduktan sonra şerbet sıcak olarak üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
- İsteğe göre kaymak ve dondurma ile Soğuk servis yapılır.
- AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder