RAMAZAN SOFRALARINIZA LEZZET KATACAK, İSTER İFTARDA İSTER SAHURDA YİYEBİLECEĞİNİZ, PRATİK, LEZZETLİ VE DOYURUCU OLAN BİR LAHMACUN TARİFİ. YANINDA BOL SALATA VE AYRANLA NEFİS BİR AKŞAM MENÜSÜ YAPABİLİRSİNİZ.
MALZEMELER ;
HAMURU İÇİN ;
- 1 PAKET KURU MAYA
- 2 BARDAK SÜT VEYA SU
- 1 ADET YUMURTA
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- ALDIĞI KADAR UN
İÇ HARCI İÇİN ;
- 1 KİLO KIYMA
- 5 ADET ORTA BOY SOĞAN (İSTE GÖRE AZALTILABİLİR)
- 5 ADET DOMATES
- 1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
- TUZ, KARABİBER, KİMYON, PULBİBER
- 1/2 BAĞ MAYDANOZ
HAZIRLANIŞI ;
- TÜM HAMUR MALZEMELERİ KARIŞTIRILIR, YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR VE MAYALANMAYA BIRAKILIR.
- SOĞAN VE DOMATESLER RENDELENİR, TÜM İÇ HARCI MALZEMELERİ GENİŞ BİR KASEDE BİRBİRİYLE ÖZLEŞENE KADAR YOĞURULUR.
- MAYALANAN HAMURDAN DOMATES BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIR, UN SERİLİ BİR TEPSİNİN İÇİNDE EL İLE AÇILIR İÇ MALZEMESİ İLAVE EDİLİR.
- BU İŞLEM TÜM HAMUR VE İÇ MALZEMELESİ İÇİN YAPILIR.
- 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA HAMURLAR KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR
- SICAK SERVİS YAPILIR.
- AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder