Yeniden merhaba, size hem lezzetli hem de Karatay Usulü güzel bir tarifim var. Diyet yapan herkese uyan, pratik ve bir o kadar da lezzetli bir sunum.
MALZEMELER ;
- 12 adet Dolmalık Biber
- 1,5 su bardağı Pilavlık Bulgur
- 1 orta boy Soğan
- 1 tutam Dereotu
- 1 yemek kaşığı Domates Salçası
- 1 yemek kaşığı Biber Salçası (Tatlı)
- 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı Nane (isteğe göre)
- 1 çay kaşığı Sumak
- 1 çay kaşığı Yeni Bahar
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 2 su bardağı Su
HAZIRLANIŞI ;
- Dolmalık biberler köşelerinden bıçak yardımı ile kesilir ve iç çekirdekleri çıkartılır, yıkanır ve süzülür.
- Bulgur ayıklanır, yıkanır ve sıcak suda 10 dakika bekletilir.
- Soğan ve dereotu ince ince doğranır ve geniş bir kasenin içine alınır. Üzerine suda bekleyen bulgur (süzüldükten sonra), zeytinyağı, domates-biber salçası ve baharatlar eklenip harmanlanır.
- Birbiriyle özleşen iç malzemesi dolmalık biberlerin içlerine doldurulur ve orta boy bir tencereye dizilir.
- Ayrı bir kasede 1 tatlı kaşığı domates salçası ve sıcak su ile salçalı su yapılır. Gerekli ise tuz ilave edilir.
- Hazırlanan sos, tencereye dökülür kısık ateşte dolmalık biber pişene ve rengi değişene kadar pişirilir.
- Yoğurt ile servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder