9 Temmuz 2013 Salı

TAVUK ŞİNİTZEL



Malzemeler ;

  • 500 gr Tavuk Bonfile
  • 500 gr Kızartmalık Patates
  • 1 su bardağı Ayçiçek Yağı
  • Tuz, 
  • Kekik, 
  • Pul Biber
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Paket Çıtır Pane Harcı
  • Ketçap, Mayonez


Hazırlanışı ;

  •  Patatesler kızgın yağda kızartılır. (Ben patatessi bol yağda kızartmaya bayılırım, az yağlı olursa patatesler çiğ kalmış gibi hissediyorum)
  •  Tavuk Bonfile şinitzel olarak alınmadıysa, ortadan 3e bölün ve eliniz ile inceltin..
  •  Önce yumurtaya daha sonra da çıtır pane harcına bulayın ve kızgın yağda kızartın.
  •  Pulbiber, Kekik, Ketçap, Mayonez ve Patates ile servis yapın.
  •  AFİYET OLSUN..

LOR PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ



Hem pratik hem de az malzemeleri olan sofralarınıza ve çay saatlerinize lezzet katacak bir tarif..

Malzemeler ;

3 adet Hazır Yufka
250gr Lor Peynir
1 çay bardağı Süt
1 çay bardağı Sıvı Yağ

Hazırlanışı ;

* Süt ve Sıvıyağ bir kaseye alınır ve karıştırılır..

* Teflon fırın tavasına 1 kat yufka kenarları dışarıda kalacak şekilde serilir, 2. yufka 2 ye bölünür sostan sürülür lor peynir eklenir..

* Yufka bitene kadar aynı işlem uygulanır.

* Tava ocağa alınır ve börek orta derece ateşte tahta spatula kaşık yardımı ile ters düz edilir, böreğin iki tarafınında pişmesi sağlanır. 

* Dilimlenerek servis yapılır.

* AFİYET OLSUN...

24 Haziran 2013 Pazartesi

YOĞURT NASIL YAPILIR?

 
  • İlk olarak, alınmış olan köy sütünün miktarına uygun bir boyutta tencere seçilmelidir. Ben 6 kilo sütten yaptığım için 2 ayrı tencere kullandım.
 

 
  • Tencerenin büyüklüğüne göre bir ocak seçilmelidir. Süt 2 taşım kaynatılır, resimde de görüldüğü üzere kaynadıkça köpürmeye başlar.
  • İşte burada taşmaması için bir kenarından üflenir bir delik açılır ve süt içerden kaynar.
  • Daha sonra ocağın altı kapatılır. Tencerede mayalamak isterseniz, sütün tencerede ılımasını bekleyin.
  • Farklı kaplarda mayalamak isterseniz, sütü kaplara boşaltın.
  • Sütün mayalanma zamanının geldiğini, serçe parmağımızı sütün içine soktuğumuzda elimizin yanmadığı zaman anlarız.
  • 1-2 kaşık yoğurdu kaşık yardımı ile bir kasenin içerisinde çırpın. (sütün miktarına göre yoğurt azaltılır)
  • Mayalanacak sütten 3-4 kaşık (yoğurt ılıyana kadar) süt alın ve karıştırın.
  • Mayayı kaplara paylaştırın ve 1 kere karıştırın.
  • Kapları 2 yanından tutarak öpücük ile yollayın :)    (işin püf noktası)
  • Bir battaniye, pike veya kalın bir örtüye sarıp 12 saat bekletin. Daha sonra dolapta dinlendirip ertesi gün servis edebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN...
 
 

KARATAY DİYETİ MENÜSÜ 5''

 

 
 
 
 
 
 

18 Haziran 2013 Salı

Havuçlu, Tarçınlı & Damla Çikolatalı KEK

 

Hafta sonu gelen misafirlerim için yaptım ve çayın yanında ikram ettim. Komşuma ve ablama da yolladım evde de kalmadı :)

İlk fırsatta yapıp buzluğa atıcam, gelen sürpriz misafirlere karşı büyük kolaylık olacak.

Beğenilen bir tarif oldu, sizlerde misafirlerinize bu tarifi yapabilirsiniz, beğeneceğinize eminim..

Malzemeler ;

3 adet Yumura
1,5 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Yoğurt
1/2 su bardağı Ayçiçek Yağı
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu
2 adet Havuç (Rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı Tarçın
1 avuç Damla Çikolata
2,5-3 su bardağı Un

Hazırlanışı ;

* Yumurta ile şeker mikser yardımı ile çırpılır.

* Un, kabartma tozu ve damla çikolata hariç diğer malzemeler sırasıyla eklenir ve mikserle çırpılır.

* Un ile kabartma tozu eklenir, çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve üzerine damla çikolata serpilir.

* 175 derece ısıtılmış fırında ortalama 25-35 dakika pişirilir.

AFİYET OLSUN...