Tencerenin büyüklüğüne göre bir ocak seçilmelidir. Süt 2 taşım kaynatılır, resimde de görüldüğü üzere kaynadıkça köpürmeye başlar.
İşte burada taşmaması için bir kenarından üflenir bir delik açılır ve süt içerden kaynar.
Daha sonra ocağın altı kapatılır. Tencerede mayalamak isterseniz, sütün tencerede ılımasını bekleyin.
Farklı kaplarda mayalamak isterseniz, sütü kaplara boşaltın.
Sütün mayalanma zamanının geldiğini, serçe parmağımızı sütün içine soktuğumuzda elimizin yanmadığı zaman anlarız.
1-2 kaşık yoğurdu kaşık yardımı ile bir kasenin içerisinde çırpın. (sütün miktarına göre yoğurt azaltılır)
Mayalanacak sütten 3-4 kaşık (yoğurt ılıyana kadar) süt alın ve karıştırın.
Mayayı kaplara paylaştırın ve 1 kere karıştırın.
Kapları 2 yanından tutarak öpücük ile yollayın :) (işin püf noktası)
Bir battaniye, pike veya kalın bir örtüye sarıp 12 saat bekletin. Daha sonra dolapta dinlendirip ertesi gün servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder