MALZEMELER ;
- 1 ad kemikli tavuk göğsü
- 2 ad kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
- karabiber
- Kemikli tavuk göğsü iyice yıkanır ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlanır.
- Haşlandıktan sonra tavuklar kemiğinden sıyrılır ve küçük küçük doğranır.
- Un ve tereyağı ayrı bir tencerede 3-4 dakika kadar kavurulur.
- Tavuğu haşlanan suyun üzerine bir miktar su ekleyerek yavaş yavaş kavrulan unun üzerine dökülür.
- Sarımsaklar dövülür ve tavuk parçaları ile birlikte tavuk suyuna ilave edilir.
- Çorbanın tuzu ilave edilir 10 dakika pişirilir ve ocaktan alınır.
- sıcak servis yapılır, servis sırasında karabiber isteğe göre de sirke ilave edilir.
- Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder