13 Şubat 2012 Pazartesi

Sirkeli Sarma Börek



Sirkeli Sarma Börek
Malzemeler ;

4 su bardağı Un

1 çay bardağı Su

1 paket Yaş Maya

1 tatlı Kaşığı Tuz

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı Sirke
İçi İçin :

Kaşar Peyniri (Malzemem yoktu istediğiniz her malzemeyi ekleyebilirsiniz)

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
Hazırlanışı ;


* Un Yoğurma kabına alınır üzerine tuz eklenir ve harmanlanır.

* Unun ortası açılır, ortasına maya ve 1 çay bardağı ılık su(belki biraz daha fazla olabilir) sıvıyağ ve sirke eklenir gezel bir hamur elde edilir.

* hamur 1 saat dinlendirilir ve 2 bezeye ayrılır. hamurlar yufka büyüklüğüne yakın açılır üzerine sıvıyağ sürülür ve 30 dakika bekletilir.

* Elle çekiştirilerek açılır içerisine malzeme eklenir ve rulo şeklinde sarılır daha sonra gül böreği şekli verilir. üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecelik fırında 45-60 dakika (pişene kadar) pişirilir.

AFİYET OLSUN..

8 Şubat 2012 Çarşamba

Şeftali Kurabiye


 
Malzemeler ;

250 gr margarin (Oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kurabiyeleri birleştirmek için sarelle,
Kırmızı gıda boyası
1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı;

* Margarin, yumurta, pudra şekeri, vanilya, k.tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir kurabiye hamur elde edilir.

* Şeftali elde etmek için 2 kurabiye kullanacağımız için çift sayıda kurabiye yapmanızı öneririm.

* Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiye hamurları, 180 derecelik ısıtılmış fırında, üzerleri pembeleşmeden, kabarana kadar pişirilir.

* Kurabiyeler soğuduğunda bir tanesinin altına sarelle sürülüp diğerinin altına yapıştırılır.

* Kırmızı gıda boyasından çay kaşığının ucuyla alarak ılık suya karıştırıp, birbirine yapıştırdığımız kurabiyelerimizi suya hafifçe değdirerek sekere buluyoruz, defne yapragi ile süslüyoruz..

AFİYET OLSUN..

7 Şubat 2012 Salı

Yeşil Soğanlı Yoğurt Sosu



Malzemeler ;

‎1 corba kasesi yogurt
3 corba kasigi zeytinyagi
2 adet yesil sogan
1 tutam dereotu ve maydonoz
tuz

Hazırlanışı ;
*Bir kaseye yoğurt alınır, üzerine zeytinyagi koyup çırpılır.
*İnce ince doğranmış yesil sogan, maydonoz, dereotun ve tuz ilave edilip karıştırılır.

AFİYET OLSUN..

Cup'ta Damla Çikolatalı ' Vanilyalı Puding'



Malzemeler ;

1 paket Vanilyalı Puding
2.5 su bardağı Süt
2 yemek kaşığı Damla Çikolata
1 dilim kek

Hazırlanışı ;

* Puding paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır.

* Bir miktar puding cup'a dökülür, pudingin üzerine kekli çikolatadan 2 kaşık eklenir cup'un geri kalan kışmına da puding ilave edilir ve soğumaya bırakılır.

* Üzerine kakao,ceviz, fındık tarçın ekleyebilirsiniz.

* AFİYET OLSUN..

6 Şubat 2012 Pazartesi

Kabak Pastası



Malzemeler ;

1 kilo Kabak
2-3 su bardağı Toz Şeker
Bir Miktar Su
Hindistan Cevizi
Vanilyalı Sos

Hazırlanışı ;

* Kabak doğranır ve tencereye dizilir, üzerine şeker ve bir miktar su eklenir kısık ateşte pişmeye bırakılır.

* Pişen kabaklar çatalla ezilir borcama yayılır, üzerine hazırlanan vanilyalı sos dökülür ve buzdolabında bekletilir.

* Hindistan cevizi ile süslenir.

AFİYET OLSUN...