3 Ocak 2011 Pazartesi

Peynirli & Kaşarlı Börek (Başka Usül)


Malzemeler ;

4 adet Yufka
200gr Beyaz Peynir - Kaşar Peynir
1 avuç Maydanoz
3 adet Yumurta
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı Yoğurt
Çörek Otu

Hazırlanışı ;

* Yufkalar 8e bölünür, diğer yandan yumurta yoğurt ve sıvıyağ karıştılır.

* Üç adet üçgen yufkanın her katına hazırlanan sos sürülür ve son kata peynir-maydanoz harcımız konulur ve sarılır.

* Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir, hazırlanan harcdan böreklerin üzerine sürülür ve çörek otu serpilir.

* 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır.

* AFİYET OLSUN...

2 Ocak 2011 Pazar

Tarçınlı Kremalı Enfes Özel Çikolata Soslu Sütlü Tatlı


Bu tarifi tarifrehberi.com meloşun ellerinden bizzat yedim ve çok beğendim. Hemen bu tatlıyı yapmaya koyuldum ve nefis oldu.. Tarifi aynen aktarıyorum.

Malzemeler:

1.5 su bardağından çok az fazla un

1.5 su bardağından çok az fazla tozşeker

2 litre süt

1 Tatlı kaşığı Tarçın

200 ml.Sek Süt Kreması

Üzeri İçin Sos: ( Bu sos bana aittir )

300 gr.Cklt Bitter Kuvertur Çikolata

1 su bardağı Süt
Süslemek İçin:

Cklt Damla Çikolata

Hindistan Cevizi
(ben kullanmadım)


Hazırlanışı:


Süt Kreması Ve Tarçın Hariç Süt,Un,Şeker Bir tencerede buluşturulurak karıştırılır.

Pütür kalmaması için blendere vurulur.

Orta ateşte sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.

Kaynadıktan sonra altı kısılır 10 dk.daha karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.

Daha sonra ocağın altı kapatılır ve muhallebimiz 30 dk dinlendirilir.

Ardından içerisine Süt Kreması Katılır.Ve Tekrar El Blenderi ile 5 dk.vurulur.Tarçında içerisine ilave edilir.

Borcam tepsiye süt kremalı karışım yayılır yada cuplara paylaştırılır (cuplara daha çok yakışacaktır kıvamı açısından )

Ardından küçük bir tencerede 1 bardak süt ile kırılmış çikolatalar karıştırılarak ocakta eriyene kadar pişirilir.

Karışım erimiş ve koyu bir kıvama gelince altı söndürülür.

Bu sos borcamın üzerine yada cuplara pay edilir.

Damla çikolata ve hindistan cevizi ile süslenir.

En az 5-6 saat dinlendirilerek servis edilir.

Afiyet Olsun..

Tarif Rehberi Ziyaret Etmeyi Unutmayınız.. Nefis tarifler sizleri bekliyor..

31 Aralık 2010 Cuma

Buğdaylı Yayla Çorbası


Daha önce yapmış olduğum yayla çorbasının buğdaylı olanı. Çok pratik ve istediğiniz bakliyatları ekleyebileceğiniz bir çorba. Tarifi aynen aktarıyorum. Sadece buğdayı bir gece öncesinden ıslattım o kadar.

Malzemeler ;
1 çay bardağı Buğday
2 su bardağı Yörsan Yoğurt

1 yemek kaşığı Sinangil Un

1 adet yumurta (sarısı)

2 tatlı kaşığı Tuz

11 su bardağı Su

 
Üzeri İçin ;
2 tatlı kaşığı Pınar Tereyağ

1-2 tatlı kaşığı Nane

Pul Biber (İsteğe Göre)
Hazırlanışı ;





* Buğday yıkanır ve 1 gece öncesinden ıslatılır. Ertesi gün tencereye alınır, üzerine 11 su bardağı su eklenir ve kaynamaya bırakılır.

* Kaynayan suyumuza erişteler eklenir, diğer yandan terbiyesi hazırlanır.

* Yumurta sarısı, 2 su bardağı yoğurt ve 1 yemek kaşığı un güzelce çırpılarak krem haline getirilir, kaynayan suyumuzdan yavaş yavaş yaklaşık 1 çay bardağı su alınır ve yoğurdumuzun kıvamı iyice sulandırılır.

* Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökeriz, dökerken sürekli çorbamızı karıştırmalıyız ki çorbamız kesilmesin.

* Bu şekilde çorbamızı güzelce kaynatırız ve altını kapatırız, tuzunu da ekleyip söyle bir karıştırdımmı çorbamız hazır.

* Tereyağı ve naneyi eritip çorbamızın üzerine gezdiririz ister servis sırasında isterseniz tencereye bu karışımı dökebilirsiniz.

* AFİYET OLSUN...

Kepekli Erişteli Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi İçin TIKLAYINIZ..

Etli Bezelye Yemeği


Malzemeler ;

200 gr Dana Kuşbaşı
1 adet Orta Boy Soğan
1 adet Sivri Biber
2 adet Havuç
1 adet Büyük Boy Patates
2,5-3 su bardağı Bezelye
1 tatlı kaşığı Salça
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
Tuz

Hazırlanışı ;

* Dana kuşbaşı tencereye alınır ve suyunu salana kadar pişirilir.

* İçerisine ayçiçek yağı ve küp küp doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.

* Sırasıyla, doğranmış sivri biber havuç eklenir ve karıştırılır.

* Bezelye, salça ve yaklaşık 1lt sıcak su eklenir kaynamaya bırakılır.

* Bezelyeler kontrol edilir, pişmeye yakınsa içerisine tuz ve patatesler eklenir.

* Patatesler piştiyse ocaktan alınır ve servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

27 Aralık 2010 Pazartesi

Fırın Poşetinde Nefis Orman Kebabı


Malzemeler ;

400 gr Dana Kuşbaşı
4 adet Sivri Biber
2 adet Havuç
1 su bardağı Bezelye
1 adet Soğan
2 adet Patates
2 adet Domates
Tuz, Kekik, Pulbiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı ;

* Dana Kuşbaşı yıkanır suyu süzülür, baharatlar, zeytinyağı ve az miktarda süt ile 30 dakika buzdolabında marine edilir.

* Diğer malzemeler küp küp doğranır, marine edilen et ile karıştırılır. 2 ayrı parça halinde fırın poşetlerine yerleştirilir.

* 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.

* Sıcak servis edilir, servise hazırdır.

AFİYET OLSUN...