Malzemeler ;
200 gr Dana Kuşbaşı
1 adet Orta Boy Soğan
1 adet Sivri Biber
2 adet Havuç
1 adet Büyük Boy Patates
2,5-3 su bardağı Bezelye
1 tatlı kaşığı Salça
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
Tuz
Hazırlanışı ;
* Dana kuşbaşı tencereye alınır ve suyunu salana kadar pişirilir.
* İçerisine ayçiçek yağı ve küp küp doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.
* Sırasıyla, doğranmış sivri biber havuç eklenir ve karıştırılır.
* Bezelye, salça ve yaklaşık 1lt sıcak su eklenir kaynamaya bırakılır.
* Bezelyeler kontrol edilir, pişmeye yakınsa içerisine tuz ve patatesler eklenir.
* Patatesler piştiyse ocaktan alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder