8 Ocak 2011 Cumartesi

Fırında Kızarmış, Salçalı Soslu Tavuk & Patates


Malzemeler ;

Yarım Piliç
2 adet Patates
2 adet Biber
4-5 adet Çeri Domates

Salçalı Sos İçin ;

1 çay bardağı Sızma Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tepeleme Domates Salçası
Kekik, Tuz

Hazırlanışı ;

* Parçalanmış piliçler yıkanır ve hazırlanmış olan sosa bulanır, tepsiye dizilir kalan sos piliçlere yedirilir.

* Patatesler küp küp doğranır, biberler parmak uzunluğunda kesilir domatesler 2ye bölünür ve piliçlerin üzerine dizilir.

* Yarım çay bardağı sıcak su eklenir ve 250 derece ısıtılmış fırında piliçler pişene kadar pişirilir.

* Sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

7 Ocak 2011 Cuma

Tereyağlı Mısırlı PİLAV


Malzemeler ;

2 su bardağı Pilavlık Pirinç
1 çay bardağı Haşlanmış Mısır
25gr Tereyağ
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Limon

Hazırlanışı ;

* Tereyağ ve sızma zeytinyağı tencereye alınır, kızmaya yakın içine pirinç ve mısırlar atılır kavurulur.

* Üzerine 3 su bardağı sıcak su tuz ve bir kaç damla limon sıkılır, kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.

* Sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Not : Limon pilavın daha parlak ve beyaz kalması içindir.

3 Ocak 2011 Pazartesi

Tereyağlı İşkembe Çorbası


Malzemeler ;

200 gr İşkembe
1 adet Orta Boy Soğan  
 3-4 Diş Sarımsak
1/2 Limon
Tuz
1 Yemek Kaşığı Un
1,5 Yemek Kaşığı Tereyağ
6 su bardağı su
Pul Biber

Hazırlanışı ;

* İşkembe temizlenir, yıkanır ve derili ise derisi yüzülür.

* İşkembe tencereye alınır, sarımsak bütün olarak, soğan dörde bölünerek, tuz ve limonun suyu sıkılarak tencereye konur, üzerine su eklenir.

* İşkembe yumuşayana kadar orta derece ateşte kaynatılır daha sonra suyu ayrı bir kaba süzülür, işkembe küp küp olacak şekilde doğranır.

* Ayrı bir  tencerede tereyağı ve un kavurulur, süzdüğümüz su yavaş yavaş eklenir (un topaklanmasın diye)

* İçerisine işkembe eklenir ve 10-15 dakika karıştırarak kaynatılır.

* Üzüm sirkesi, sarımsak eşliğinde servis yapılır, üzeri için tereyağ ve pulbiber yakılır.

* Sıcak servis edilir.

AFİYET OLSUN..

TarifRehberi İşbirliği ile Muhteşem Yeni Yıl Kampanyası


Tarif Rehberi sıklıkla takip ettiğim bir site. Bu kampanyasıyla da herkezin gönlünü kazanacak.. Ben katıldım neden siz de katılmıyorsunuz ?

Gelelim Şartlara ,

www.banyobanyo.com ‘a üye olmak ve en az bir ürüne yorum bırakmak (Ürün linkini postun altına yazınız )
* Tarifrehberi.com’un İzleyicisi olmanız ve facebook grubuna katılmanız, ( Gereklidir)
* Banyobanyo.com Facebook Hayran Sayfasına Katılmanız ve Arkadaş listenizi Davet Etmeniz (Gereklidir )
* Bu Postaki duyuruyu sitenizde ve facebook hesabınızda duyurmanız, ( Gereklidir incelenecektir )
* Postun Altına Katıldığınıza ve Banyobanyo.com hakkındaki fikirlerinizi belirterek Yorum Bırakmanız..
Hepsi Bu kadar.
Son Katılım Tarihi : 31 Ocak 2011′dir.. Kazanan 1 Şubat 2011 ‘de Burada Açıklanacaktır..
Kazanan Firmamızca Çekilişle Belirnecektir.
Herkese Şimdiden Bol Şanslar

Ürün ve detaylar hakkında bilgi almak için Lütfen Tıklayınız....

Peynirli & Kaşarlı Börek (Başka Usül)


Malzemeler ;

4 adet Yufka
200gr Beyaz Peynir - Kaşar Peynir
1 avuç Maydanoz
3 adet Yumurta
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı Yoğurt
Çörek Otu

Hazırlanışı ;

* Yufkalar 8e bölünür, diğer yandan yumurta yoğurt ve sıvıyağ karıştılır.

* Üç adet üçgen yufkanın her katına hazırlanan sos sürülür ve son kata peynir-maydanoz harcımız konulur ve sarılır.

* Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir, hazırlanan harcdan böreklerin üzerine sürülür ve çörek otu serpilir.

* 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır.

* AFİYET OLSUN...