24 Aralık 2010 Cuma

Sandal Kebabı


Aylardır yayınlanmayı bekleyen bir post. Malum doğuma hazırlık, doğum yapmak ve bebeğe alışmak bunlar insanın tüm hayatını etkileyen şeyler. Hiçbir şeye istediğimiz kadar vakit ayıramıyoruz. Neyse bu günler de geçecek :))
Eşimle benim çok sevdiğimiz bir tarif bu. Hatta bekarken de yapmıştım herkes bayılmıştı. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler ;

250gr Piliç Bonfile
3-4 adet sivri biber
2-3 adet domates
4-5 adet kırmızı biber
tuz
karabiber
köri
kaşar peyniri

Hazırlanışı ;

* Kırmızı biberler fırında çok pişmeyecek şekilde közlenir.

* Bonfile kuşbaşı şeklinde kıyılır ve tencereye alınır suyunu salana kadar pişirilir.

* İçine ince ince kıyılmış biber, domates ve baharatlar eklenir karıştırılır.

* Közlenmiş biberlerin ortası yayılır ve içine bonfile harcımız doldurulur.

* 200 derece fırında 15 dakika pişirildikten sonra rendelenmiş kaşarlar üzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir.

* Servise hazırdır.

AFİYET OLSUN...

21 Aralık 2010 Salı

Cevizli & Havuçlu & Tarçınlı KEK


Malzemeler ;

3 yumurta
 1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz


Hazırlanışı ;
* Yumurta ile şeker mikser yardımı ile çırpılır.
* Un, kabartma tozu ve ceviz hariç diğer malzemeler sırasıyla eklenir ve mikserle çırpılır.
* Un, kabartma tozu ve ceviz eklenir, çırpılır. Margarin ile yağlanmış ve un serpilmiş olan kek kalıbına dökülür.
* 180 derece ısıtılmış fırında ortalama 25-35 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN...

24 Ekim 2010 Pazar

Fırın Poşetinde Piliç Pirzola & Bezelyeli Pilav


Çok pratik, aniden bir misafiriniz geldiğinde yapılabilecek bir menü.. Doğuma 12 gün gibi kısa bir zaman dilimi kaldığı için beni yormayan pratik yemekler hazırlamayı tercih ediyorum..
Kardeşim kadar sevdiğim ilk okuldan beri bağımızı kopartmadığımız arkadaşım için hazırladım bu güzel mamaları..

Menüm Şu ;

Vitamini Bol Karışık Çorba
Fırın Poşetinde Piliç Pirzola
Bezelyeli Pilav
Karışık Kıvırcık Salata
Zeytinyağında Közlenmiş Kırmızı Biber

Fırın Poşetinde Tavuk Pirzola

Malzemeler ;

1 kg Piliç Pirzola

Hazırlanışı ;

* Piliç Pirzola yıkanır ve Knorr Fırında Tavuk Çeşnisinin içinden çıkan Fırın pışetine konulur, sarımsaklı baharatlı harcımız piliç pirzolanın üzerine dökülür, poşetin ağızını kapatıp sallanır ve pirzolalar sosa bulanır.

* Fırın poşeti fırın tepsisine konulur ve 200 derece ısıtılmış fırına verilir.

* 50-60 dakika pişirilir ve sıcak servis yapılır.

* AFİYET OLSUN...

&

Bezelyeli Pilav

Malzemeler ;

3 su bardağı Osmancık Pirinç
1 su bardağı Bezelye
1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı
1,5 tatlı kaşığı Tereyağı
Tuz
4 su bardağı Sıcak Su

Hazırlanışı ;

* Bezelyeler yazın alınmıştır, kış için buzluğa atılmıştır.. Bugün de pilav için buzluktan çıkarılmış ve haşlanmıştır.

* Pirinçler nişastası gidene kadar yıkanır ve sıcak suda bekletilir:

* Ayçiçek yağı tencereye alınır, ısıtılan yağa pirinçler eklenir ve kavurulur, tuz ilave edilir..

* İyice kavrulan pirinçlere, süzülen bezelyeler eklenir ve sıcak suyumuz ilave edilir. Kaynama aşamasından sonra ocağın altı kısılır demlenmeye bırakılır.

* Piliç Pirzolanın eşliğinde servis yapılır :)

* AFİYET OLSUN...

Vitamini Bol Karışık Çorba


Malzemeler ;

1,5 su bardağı Kırmızı Mercimek
1/4 su bardağı Yeşil Mercimek
2 adet Havuç
1 adet Patates
1 adet Soğan
1 adet Kırmızı Biber
1 adet Pırasa
1 tatlı kaşığı Domates Salçası
Tuz

Üzeri İçin;

Ayçiçek Yağı (göz kararı)
Pulbiber, Nane

Hazırlanışı ;

* Salça ve tuz hariç diğer malzemeler doğranır ve tencereye alınır.

* Göz kararı su eklenir ve kaynamaya bırakılır.

* Malzemelerimiz haşlanmış kıvama gelince içine salça ve tuz eklenir, blenderden geçirilir kaynatmaya devam edilir.

* Pişen çorbamız serviz kasesine alınır.

* Diğer yandan, ayçiçek yağı, pul biber, nane kavurulur ve servis kasesine dökülür.

* Sıcak servis yapılır.

* AFİYET OLSUN...