6 Mart 2010 Cumartesi

Bisküvili Sakızlı Muhallebi


Malzemeler ;

1 paket Dr.Ouetker Sakızlı Muhallebi
3,5 sb Süt
1 kase Damla Çikolata
Çikolata sosu
1/2 paket Petibör Bisküvi


Hazırlanışı ;

Hem hafif hem de değişik bişey olsun istedim. Farklı bir damak tadı çıktı ortaya.

İlk önce muhallebi ve sütü kaynayana kadar karıştırdım.

Tepsiye bir sıra bisküvi dizdim ve üzeirne damla çikolata ekledim. Kaynayan muhallebinin bir kısmını bisküvinin üzerine döktüm. 2. kat bisküviyi de dizdim geri kalan damla çikolataları da muhallebiye katıp bisküvilerin üzerine döktüm. Üzerini damla çikolata ile süsleyip soğumaya bıraktım.
Soğuduktan sonra servis yaptım.


Afiyet Olsun...

Patates Salatası


Haşladığım patateslerden kalanlar oldu değerlendirmek içn ben de patates salatası yaptım. Eksik malzemelerim vardı ama böyle de sade ve güzel oldu.

Malzemeler ;

4 orta boy patates
1 küçük soğan
2 yk Kırlangıç Naturel Sızma Zeytinyağı
Tuz, Pulbiber, Karabiber, Nane, Nar Ekşisi

Hazırlanışı ;

Haşlanmış patatesler soyulur ve küp küp doğranır. İçine diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.

SIZMA ZEYTİNYAĞI



Türkiye’nin en kaliteli naturel zeytinyağını veren Ayvalık ve Körfez bölgesinin özenle seçilmiş zeytinlerinden üretilen Kırlangıç Sızma Zeytinyağı, doğanın saflığını ve sağlığını mutfaklarınıza getiriyor. Sızma zeytinyağının daha çok soğuk yemekler, salatalar ve mezelerde kullanımı tercih edilir. Kırlangıç markalarında en yüksek %0.8 asit oranı ile 250 ml. Cam şişe, 500 ml. Cam şişe, 1-2 litre Pet şişelerde ve 5 litrelik teneke ambalajlarda sunulmaktadır. Kırlangıç Sızma zeytinyağı değişik damak tatlarına hitap eden 3 ayrı koleksiyondan oluşmaktadır.
 
Afiyet Olsun...

5 Mart 2010 Cuma

Yoğurtlu Patates Haşlaması


Yine eşimin isteği üzerine patates haşladım, kahvaltıyı erken yaptığımızdan dolayı öğle vakti geldiğinde acıktık :) Eşim patatesi soğan, atom biber, havuç suyu ve ekmek ile yemeyi tercih etti. Ben ise yoğurt ve baharatlar eşliğinde yemek istedim.

Malzemeler ;

1/2 kilo haşlamalık patates
2 lt su
Yoğurt
Tuz
Pulbiber
Karabiber

Hazırlanışı ;

- Patatesler yıkanır ve bıcak yardımı ile ortadan ikiye çizilir. (Ben patatesi soymadım çünkü haşlandıktan sonra ki tadı hoşuma gitmiyor, haşlandıktan sonra soymayı tercih ettim)
- Haşlanan patatesler soğuk suyun altına tutulur ki kabukları çabuk soyulsun.
- Çatal ile ezdim, üzerine tuz ve karabiber gezdirip yoğurt ekledim.
İsteğe göre soğan ile kavurulup baharatlar ve yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.
- Pul biber ile süsleyip servis yaptım.

Afiyet Olsun... 

Sinbo Katı Meyve Sıkacağı İle Havuç Suyu




Eşimin isteği üzerine, Sinbo Katı Meyve Sıkacağı ile 1 kilo Havuç Suyu sıktım. Bu aralar eşimle grip olma yolundayız, o yüzden kendimize iyi bakmamız gerekiyor. Vitamin depolamamız lazım. İlaç yerine elimin altındaki fırsatları değerlendirmek istedim. Meyve suyunu sıktıktan sonra toplam 6 parça yıkamanız gerekiyor bu da zaman alıyor tabi ama ben ne yapıyorum, yılmadan usanmadan meyvemi sebzemi sıkıyorum.. Hasta olmaktan iyidir :))

İglo Soya Fasulyeli Sandal Köfte


Malzemeler ;

Köftesi İçin ;

400gr Kıyma
3 yk Knorr Köfte Harcı
3  diş Sarımsak
1 adet Soğan
Tuz
1 yumurta Sarısı


Kızartmak İçin ;

1/2 çb Kırlangıç Ayçiçek Yağı


İçi İçin ;

1/2 sb İglo Soya Fasulyesi (5 dk kaynar suda haşlanmıştır)
1/2 çb Penguen Mısır


Sosu İçin ;

5 tk Tat Kızartma Sosu
Tuz
1,5 sb sıcak su


Üzeri İçin ;

1 kase kaşar rendesi


Hazırlanışı

Köftemiz, tüm malzemeleri karıştırıp yoğurulur, 4 parçaya bölünür ve buzdolabında 30 dakika bekletilir.
Dinlenmiş köftenin, ortasını içli köfte gibi oyup iç malzemeleri ekleriz ve yuvarlayarak sandal şekli veririz. 15 dakika da öyle dinlendirilir. Hazırlanan köfteyi, kızgın yağda çok olmamak şartı ile arkalı önlü kızartır ve fırın tepsisine alırız. Üzerine sosunu hazırlayıp ilave ederiz. 280 derece ısıtılmış fırında, köftemiz kızarana kadar      (40-60 dk) fırından fırına değişebilir, pişiririz. Pişen köftelerin üzerine kaşar rendemizi ekleyip 5 dakika daha pişirip fırını kapatabiliriz. Servise hazırdır.

Afiyet Olsun...