15 Şubat 2010 Pazartesi

Sevgililer Günü Hediyesi


Sevgili Eşimin bana Sevgililer Günü'nde almış olduğu bir hediye. Bir anda karşımda görünce çok şaşırdım. Kırmızı Gül'üm de unutulmamış her zaman ki gibi. Burdan Aşkıma tekrar teşekkür etmek istiyorum.
Seni Seviyorum Bitanem. İyi ki varsın. İyi ki Benimlesin..

Ürünün özelliklerini aşağıda belirttim. İncelemek isteyen var ise eğer, TIKLAYINIZ...


Sinbo  SJ-3122 Katı Meyve Sıkacağı

Grup: İçecek Hazırlama

Kategori: Meyve Sıkacağı

Model: SJ-3122


TEKNİK ÖZELLİKLERİ


Modern, ergonomik tasarım

Paslanmaz çelik gövde

Kolay kullanım

75mm çaplı ekstra geniş besleme ağzı ile meyveleri büyük olarak içeri alabilme olanağı

Sıçramaları önleyen ve köpüğü süzen filtre kapaklı meyve suyu sürahisi (1lt)

Sert ve yumuşak meyveler için 2 farklı hız seviyesi

Tümleşik emniyet sistemi

Paslanmaz çelik rende diski

Şeffaf kapak

Meyve itici aparat

Temizliği kolay, ayrılabilir parçalar

Kaymayı önleyen ayaklar

1,5lt hacimli posa kabı

Yüksek verimlilik

AC 230V / 50Hz / 700W

2 yıl garantili

Cup'ta Bisküvili Pasta Şöleni


Pastamı yaparken artan kremam ve krem şantim oldu ben de değerlendirmek istedim.

Malzemeler ;

10 adet Ülker Petibör Bisküvi
1 paket Nescafe 3ü 1 Arada
1 sb Sek Süt
Krema
Krem Şanti


Hazırlanışı ;

Biküvilerimi parçaladım ve Cup'larımın içine koydum. Üzerini nescafe-süt karışımı ile ıslattım.
Üzerine krema, krem şanti , damla çikolatası, çikolata sosu ve ahududu reçeli süsledim. (2 si çikolata sosu ile diğer 2 si ahududu reçeli ile)
Servise Hazırdır.


Afiyet Olsun...

Sevgililer Günü Pastası (Muzlu ve Damla Çikolatalı)


Malzemeler ;

1 adet Uno  Pastaban Kakaolu 2 Katlı
1 adet Nescafe 3'ü 1 Arada
1 sb Sek Süt

Kreması İçin ;

1 adet Yumurta
4 yk Şeker
3 yk Sinangil Baklavalık Un
4 sb Sek Süt
125 gr Sana Klasik Margarin ya da tereyağ (50 gr yeterli, 125 gr fazla geldi)
1 adet muz

İçi İçin ;

2 adet Muz
1 avuç Damla Çikolata

Üzeri İçin ;

1 paket Dr.Oetker Krem Şanti
1 sb Sek Süt
1 avuç Damla Çikolata

Serviste Üzeri İçin ;

2 yk Sinangil Baklavalık Un
2 yk Kakao
1 sb Şeker
1 sb Sek Süt
1 sb su


Hazırlanışı ;

Krema için, tüm malzemeler ocakta kaynayana kadar karıştırılır. Kıvama geldikten sonra soğumaya bırakılır.
Nescafe ile süt karıştırılır ve pastaban kekimiz ıslatılır.
Krem şanti, süt ile mikser yardımı ile çırpılıp buz dolabında soğumaya bırakılır.
Pastabanı düz bir tabağa koyarız ve kırmamaya özen gösteririz. Üzerine soğumuş olan kremamızdan güzgün bir şekilde yayarız. Üzerine dilimlenmiş muz ve damla çikolataları ekleriz.
Pastaban kekimizin üst kısmını da koyduktan sonra kremamızın geri kalan kısmını da her tarafını kaplayacak şekilde süreriz. Buzdolabında 2 saat bekletiriz.


O sırada servis için ekleyeceğimiz çikolata sosunu yaparız. Tüm malzemeler karıştırılır, ocakta kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan kekimizin üzeirni krem şanti ile kaplarız üzerini damla çikolatası ile süsleriz. İsteğe göre değişebilir tabi ki..
Buzdolabında 1-2 saat daha dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.



Afiyet Olsun...

14 Şubat 2010 Pazar

Mantar Sote ve Hamsi Tava


Malzemeler ;

250gr Mantar
1 orta boy soğan
1 ad sivri biber
1 domates (yazın alıp buzluğa attığım domatesi kattım)
Tuz
Pul Biber
Kırlangıç Mısır Yağı

Hazırlanışı ;

Sırasıyla Mısır yağı, soğan ve biber soteleriz.
Daha sonra içine doğranmış mantarlar eklenir ve suyunu salana kadar kavrulur.
İçerisine domates ve baharatlar eklenir. Siz daha fazla baharat ile yapabilirsiniz.



Servise Hazırdır.




Hamsi Tava

1/2 kg hamsi
1/2 kase un
tuz
1/2 çb ayçiçek yağı



Afiyet Olsun..

Tavuklu Pilav


Daha önce de bahsetmiştim. Haşlamış olduğum tavukla, çok çeşit çıkardım ortaya pilav da bunlardan bir tanesi..

Malzemeler ;

2 sb Reis Pirinç
2 yk Kırlangıç Mısır Yağı
1 yk tepeleme Sütaş Tereyağ
1 kase tavuk (didiklenmiş)
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı ;

Mısır yağı ve tereyağını eritip yıkanmış pirinçleri ekleyip kavururuz.
İçerisine 3 sb kaynar su ve tuzu ekleyip, 2 dk kaynatıp altını kısarız.
Demlenmeye yakın tavukları ekleyip şöyle bir karıştırırız ve demlenene kadar bekleriz.
Servise hazırdır.



Siz de derilerini çıakrmayı unutmayın, bol kalori üstelik zararlı :)

Afiyet Olsun...