29 Ocak 2010 Cuma

Havuçlu Kereviz Salatası


Malzemeler ;

1 adet havuç
1 adet kereviz
3 yk mayonez
4 yk yoğurt

Hazırlanışı ;

Havuç ve kereviz rendelenir, mayonez yoğurt ve tuz ile karıştırılır.
Servise hazırdır.



Afiyet Olsun...

Supangle


Malzemeler ;

1 paket İçim Supangle
2,5 sb Sek Süt

Hazırlanışı ;

Supangle süt ile ocakta kaynatılır.
Bayat kek kaselere parçalanarak konur.
Fokurdayan supangle kaselere dökülür.
Ben üzeirni tahin ile süsledim, siz istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun...

28 Ocak 2010 Perşembe

''İglo'' Fish Fingers



Bugün beni çok uğraştıracak birşeyler yapmak istemedim. Hem pratik hem lezzetli
hem de doyurucu olsun diye,
Doğal Omega 3 kaynağı Fish Fingers yapmak istedim. İyi de yaptım.
Buzluktan çıkardım, çok az yağda 4-5 dakika kadar arkalı önlü pişirdim.
Kola, Maydanoz, Turşu, Ketçap ve Mayonez eşliğinde servis yaptım.
Çok beğendim ben bu tadı, artık herkeze tavsiye ediyorum.
Herkezin elinin altında bulunması gereken bir ürün bence...
Zamanınız mı dar, yemeğe süpriz bir misafir mi geldi, rahatlıkla sofranızda ikram edeceğiniz bir lezzet.


Tahin ve Pekmezli Çörek



Malzemeler ;

1 paket instant 11 gr Yuva Maya
1,5 sb süt
1 ad yumurta
1 çk tuz
1 -2 yk ceviz

Hazırlanışı ;

Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Şekil verip 220 derece fırında üzeri kzıarana kadar pişirin.
Servise hazırdır.



Afiyet Olsun..

Mısır yağı ile Pırasa Yemeği



Dün markete gittiğimde pırasa yemeğini özlediğimi farkettim.
Hemen, eşimle yiyebileceğimiz kadar pırasa aldım. Bugün de pişirdim.
 Ellerime sağlık çok beğendim :)

Malzemeler ;

1/2 kilo Pırasa
1 adet havuç
1 tk salça
1çk ucu ile şeker
2 çk tuz
Kırlangıç Mısır Yağı
1 yk pirinç


Hazırlanışı ;

1 adet havuç soyulduktan sonra sotelik doğranır.
Pırasalar da yıkanıp ayıklandıktan sonra dilim dilim doğranır.
Mısır yağında, havuç ve pırasanın beyaz kısımları kavrulur salça eklenir.
Az sıcak su ekledikten sonra pırasalarda eklenir ve kavurulur.
Tuz şeker ve biraz daha su eklendikten sonra kaynamaya bırakılır.
Pirinçler de eklendikten sonra ocağın altı kapatılır.

Afiyet Olsun...