25 Ocak 2010 Pazartesi

''İGLO'' %100 Doğal Hiç Katkısız..




Dalından yeni koparılmış gibi sağlıklı sebze çeşitleri; tertemiz, buz gibi denizlerden yeni çıkmış gibi taze ürünleriyle;


Dünyanın dondurulmuş gıda devi Türkiye'de!

İglo, sebzeleri tarladan topladıktan sonra 3 saat içerisinde dondurur, deniz ürünleri denizden çıkarılır çıkarılmaz, yüzer fabrika gemilerde tek tek ayıklanır ve löp haliyle -40ºC'de derin dondurma (IQF) işlemiyle dondurulur ve korumaya alır.

İglo %100 doğaldır. Hiçbir renklendirici, lezzet verici veya koruyucu katkı maddesi içermez.
İglo sadece dondurur, başka hiç bir işlem yapmaz.
 Doğanın en doğal koruyucusu dondurmaktır. Kimse İglo'dan hızlı donduramaz.
Dolayısıyla İglo ürünlerin vitamin ve besin değerleri asla eksilmez.
Her dondurulmuş gıda İglo değildir.
Dondurulmuş gıda üretimi çok ileri teknoloji, bilgi ve deneyim ister.

SEBZELER ;

Bahçe Bezelyesi
Soya Fasulyesi
Prenses Patates
Steamfresh
Vegetable Fingers
Sweetcorn


DENİZ ÜRÜNLERİ ;

Alaska Mezgiti
Açık Deniz Somonu
Gurme Karıdes
Fish Fingers

Gelişmiş ürün kalitesiyle, İglo 'yu mutfağınızdan eksik edemeyeceksiniz.

Yoğutlu Havuç Salatası



Malzemeler ;

2 Adet Havuç
1 Kase Yoğurt
5 Diş Sarımsak
1 Çk Tuz

Üzeri İçin ;

1 Çk Pul Biber
Nane


Hazırlanışı ;

Havuçları rendeleyip sıvıyağda havuçlar kendini salana kadar kavururuz.
Kavrulan havular soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra rendelenen sarımsakları ve tuzu yoğurtun içine katıp havuç rendesinin üzerine dökeriz.
Üzerine, pul biberleri kavurup dökeriz.
Naneyle süsleriz.

Afiyet Olsun...

22 Ocak 2010 Cuma

Venüs Tarafından Ben de Mimlendim..




Sevgili, Venüs tarafından mimlenmişim..
Beni düşünüp mimlediğin için Teşekkür ederim canım :)

Hemen 7 maddelik tanıtımıma başlıyorum...

* 22 yaşındayım ve Doğma büyüme İstanbulluyum.
13 aylık evliyim ve ev hanımıyım.
Sözdü nişandı düğündü derken 1 seneyi geride bıraktık bile :)
Eee zaman çabuk geçiyor..

* En zevk aldığım şeylerden bazıları;
Eşimle zaman geçirip ortak planlar yapıp uygulamaya geçmek (sinema, gezi, eğlence),
Ailem ve sevdiklerimle toplanıp sohbet etmek,
Kitap okumak, İnternette dolaşmak, Yemek ve çeşitli şeyler yapmak :)
çok şey var aslında say say bitmez :)

* İkizler burcuyum, burcumun bazı özelliklerini taşırım.
İnatçı, Çift karakterli, Duygusal, Deli dolu.

* Beni anladığı , ne olursa olsun yanımda olduğu, esprili merhametli ve sıcak kanlı olduğu, bana değer verdiği için eşimle evlendim ve onu çok seviyorum.

* Pek fazla doğacı değilimdir.
Evcil bir insanım, evde vakit geçirmek beni daha mutlu eder.
Hayvanları severim ama uzaktan :)

* Duygusal stresli ve üzüntülü anlarımı kimseye belli etmem, etmeyi de sevmem..
Başkası üzülmesin kırılmasın sürekli bunları düşünürüm.
Hayat herşeye rağmen güzel..
Bunda da vardır bir hayır :)


Benden bu kadar :)


Venüse teşekkür ediyorum ben de 7 arkadaşımı mimliyorum ...


* Ebru
* Züleyhaaa
* Miss Dominika
* Fatoş
* Sumak
* Nesli
* Deniz Mutfakta

Hadi Bakalım Kolay Gelsin :))

Peynirli Galeta Unlu Börek



Malzemeler ;

peynir, maydanoz veya ıspanak (ıspanakla deneyin çok lezzetli oluyor)
süt
yumurta
galeta unu

Hazırlanışı ;

1 yufkadan 6 adet parça çıkarırız, toplam 18 adet dilim yufkamız olacak.
Yufkaların içine peynirli harcdan koyarız, paçanga böreği gibi sararız.
süt ile çırptığımız yumurtaya daha sonra galeta ununa bularız.
Kızgın yağda kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun..

Üzümlü Kek




MALZEMELER:


3 Yumurta

1 Su Bardağı Toz Şeker

1 Su Bardağı Süt

¾ Su Bardağı Yonca Ayçiçek Yağı

2 Çay Kaşığı Tarçın

 Üzüm

Vanilya, Kabartma Tozu

Aldığı Kadar Sinangil Fındıklı Un


YAPILIŞI:

Önce şeker ve yumurtayı çırpıyoruz, sonra yağ, süt, tarçını karıştırıp un , kabartma tozu, vaniyayı ekleyip kek kıvamına getiriyoruz.
 En son üzüm ve cevizi ekleyip yağlanmış kalıba harcımızı döküyoruz.
150 derece ve 30 dk yeterli olacaktır.

Afiyet Olsun...