9 Ocak 2010 Cumartesi

Yuva Maya ''Abartmıyoruz, Çok Kabartıyoruz''





1987 yılında kurulan Özmaya Sanayi A.Ş. ilk olarak 12 Temmuz 1988 yılında Ceyhan (Adana) Fabrikası'nda, fırıncılar için yaş maya üretimine başladı. Faaliyetinin başından beri Özmaya, ürettiği ürünün kalitesi, farklılığı, fiziksel ve kimyasal yapısı ve uygun koşullarda muhafazası ile çok iyi tanındı. Özmaya ürünleri, kalitesi ve dinamik dağıtım ağı ile Türkiye'nin tüm şehirlerindeki fırıncılar tarafından çok çabuk kabul gördü. Ocak 1992 yılında Lesaffre Grup'u, Özmaya Sanayi A.Ş.'nin (Ceyhan) %100 hissesine sahip olduktan sonra, Ağustos 1992 yılında da Amasya'da kurulu Safmaya Sanayi A.Ş.'nin %100 hissesini satın aldı. Safmaya da gösterdiği sürekli iyileşme sayesinde hem yurtiçinde hem de yurtdışında çok hızlı kabul gördü. Her iki fabrika da, ticari ve teknik prosedürler konusunda Lesaffre standartlarına uygun prosesleri anında uygulamaya başladı. 1994 yılında çok büyük yatırımlar gerçekleştirildi. İki fabrikaya da Avrupa ve Türkiye standartlarına uygun arıtma tesisleri kuruldu. Bir maya fabrikasına en iyi şekilde adapte edilmiş bu tesisler, en son teknolojiye sahiptir. 1995 yılında Amasya Fabrikası'nda ekmek katkı maddeleri üretimine, Ceyhan Fabrikası'nda ise ev tipi 42 gr Yuva Yaş Maya üretimine başlandı. 1996 yılında ise Amasya'da ilk kuru maya üretimi gerçekleştirildi. Özmaya ve Safmaya Şirketleri 2000 yılında birleştirilmiş ve birleşmeden sonraki şirketin adı Özmaya Sanayi A.Ş. olmuştur. Şirket Genel Müdürlüğü Ceyhan Fabrikası'nda çalışmaya devam etmektedir.



Fırıncılara nasıl özen ve dikkatle ürünlerini ulaştırıyorsa ev tipi hamur mayası kullanan müşterilerilerine de aynı hassasiyetle hizmet etmektedir. Özmaya bilir ki, ürünleri, evde yapılan her poğaçanın, çöreğin veya böreğin içine işlenen o sevginin bir parçası olacak.
Yuva Maya ev tipi hamur işi ürünleri, dışarda çalışan ve vakti olmayan modern tüketicilerin hamur işi yaparken kolay ve kısa sürede sonuca ulaşmasını sağlarken, geleneksel tüketiciler için de ekonomiklik sağlar.

Yoğurtlu Brokoli Salatası



Malzemeler ;

250 gr brokoli
2 adet havuç
4 diş sarımsak
1,5-2 sb yoğurt
tuz
1 yk sızma zeytinyağ

Hazırlanışı ;

Brokoliyi yıkayıp küçük parçalara ayırdıktan sonra yumuşayana kadar haşladım.
2 adet havucumu ve sarımsakları rendeledim.
Derin bir kaseye koydum.
Üzerine tuzlu yoğurdu döktüm.
Sızma zeytinyağını da ekleyip maydanozla süsledim.




Afiyet Olsun...

Zeytinyağlı Bamya Yemeği




Malzemeler ;

1/2 kg bamya

1 tane kuru soğan

4-5 diş sarımsak

4-5 tane domates

1 tatlı kaşığı salça

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

yarım limon suyu


Hazırlanışı ;

Bamyalar tepeleri sivrilterek temizlenir. (ben buzluktan çıkardım)
Tencerede zeytinyağı, incecik kıyılan soğan ve sarımsak iyice kavrulur.
Kavrulan soğanın üzerine doğranmış domatesler eklenir.
Domatesler biraz yumuşayınca, temizlenen bamyalar yıkanıp domateslerin üzerine dökülür.
Salçayı,tuzu da ekleyin ve bir süre böyle pişmelerini bekleyin.
5-10 dakika sonra yavaşça karıştırabilirsiniz.
Yemeğe pişme aşamasında limon suyunu eklemeyi unutmayın.
*Domateslerin suyu yeterli gelmezse eğer yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

7 Ocak 2010 Perşembe

Peynirli Gözleme



Malzemeler ;

3 Yufka
Biraz peynir
Sıvı yağ

Hazırlanışı ;

Yufkalar açılır, ortasına kare olacak şekilde peynir parçaları serpilir.
Dört bir taraftan katlanır.
Teflon tavaya azar azar sıvıyağ katarak arkalı önlü pişirilir.

Afiyet Olsun..


Benim başım sıkıştığında ilk yardımcım gözlemedir.
Evde misafirim varsa kahvaltı da ya da çay saatinde sürekli yaparım.
Hem doyurucu hem de lezzetli.
Yu-ka YUFKA bu işte usta...

Mahlepli Mini Pizza



Malzemeler ;

1 AD YUVA YAŞMAYA
1,5 SU BARDAĞI SÜT

3 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP (TEPELEME)

1 YUMURTA AKI (SARISI ÜZERİNE)

1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

5,75 SU BARDAĞI SİNANGİL MANTI UNU

ÜZERİ İÇİN ; (İSTEĞE GÖRE)
 
PEYNİR

ZEYTİN

DOMATES

MAYDANOZ

SUCUK

KAŞAR

1 YEMEK KAŞIĞI SIZMA ZEYTİNYAĞ (İSTEĞE GÖRE)

1 YUMURTA SARISI



Mayalanmış hamurumuz pizza olmaya hazırdır :)





HAZIRLANIŞI ;
 
YAŞ MAYAYI ILIK SÜTTE ERİTİRİZ,
İÇİNE ŞEKER TUZ VE MAHLEPİ EKLERİZ.
MALZEMELERİ ERİTTİKTEN SONRA SIVIYAĞ VE YUMURTA AKI DA EKLENİR.
SIRA UNUMUZU EKLEMEYE GELDİ.
3 BARDAK UNU ELEYEREK EKLEDİKTEN SONRA KIVAMA GELENE KADAR YAVAŞ YAVAŞ GERİ KALAN UNU EKLEMEYE DEVAM EDERİZ.
KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELİNCE,
 MAYALANMASI İÇİN 1,5 SAAT DİNLENDİRİRİZ HAMURUMUZU.

ÜZERİ İÇİN ;

PEYNİR ZEYTİN MAYDANOZ DOMATES VE ZEYTİNYAĞI RONDODA ÇEKİLİR.
KAŞAR RENDELENİR VE SUCUKLAR İNCE İNCE DOĞRANIR.
HAMURUMUZ MAYALANDIKTAN SONRA ÜZERİNE PEYNİRLİ HARCIMIZI SÜRERİZ.
KENAR KISIMLARDA YUMURTA SARISI SÜRMEK İÇİN PAY BIRAKIRIZ.
HARCIN ÜZERİNE SUCUKLARI DA EKLEYİP 200 DERECE FIRINA VERİRİZ.
HAMURUMUZUN PİŞMESİNE YAKIN KAŞAR RENDELERİNİ DE EKLERİZ.
ERİDİKTEN SONRA FIRINDAN ALIP SERVİS YAPARIZ.

AFİYET OLSUN..