19 Ekim 2010 Salı

Ispanak Yemeği & Boncuk Makarna & Yoğurt


Bu üçlü bir araya geldiği zaman benim için akan sular durur. Ispanağın her türlüsünü yerim.

Sebze aşığı biri olarak hergün ıspanak yesem bıkmam.

Bazı insanlar vardır ne yapmasını sever ne de yemesini. Et, tavuk, balık daha cazip gelir. Bana da tam tersi..

Özellikle kış sebzelerine bayılırım. Pırasa, karnıbahar, beyaz lahana, ıspanak, havuç vs. Aklınıza ne gelirse..

Malzemeler ;

1 kilo Ispanak
3 adet Soğan
2 tatlı kaşığı Domates Salçası
Tuz, Pul Biber, Karabiber
2 su bardağı sıcak su
1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Ispanaklar ayıklanır, yıkanır, doğranır ve sirkeli suda beklenilir. Tekrar tekrar yıkanır (Üzerindeki toprakları atması için)

*  Soğan küp küp doğranır, ayçiçek yağında kavurulur. Soğanlar pembeleşince salça ve ıspanaklar
eklenir, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.

* Suyunu salan ıspanakların üzerine baharatlar ve sıcak su eklenir karıştırılır, orta derece ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. (Ne kadar sulu olmasını istiyorsanız ona göre pişirebilirsiniz)

* Yoğurt,  isteğe göre makarna, pirinç pilavı veya bulgur pilavı eşliğinde servis yapılır.

AFİYET OLSUN..

18 Ekim 2010 Pazartesi

Mayonez & Ketçap Eşliğinde Karışık Kızartma (Kahvaltı Menüsü)


Evet ben bu kızartmaları kahvaltı için hazırladım :)

Kociş bayılır sabahları karışık kızartma yemeye, yanına karışık tost, peynir, zeytin, pekmez, kayısı reçeli, domates, salatalık ve vazgeçilmezimiz çay...

Karışık Kızartma ;

Patates
Biber
Patlıcan
Köfte

Yuvarlak Köfte (Pratik Köfte) ;

400 gr Az Yağlı Dana Kıyma
1 adet Soğan
6-7 sap Maydanoz
Tuz
Karabiber
Knorr Köfte Harcı (göz kararı)

Kızartmak İçin;

Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Soğan rendelenir, maydanoz ince ince kıyılır ve tüm malzemeler karıştırılır.

* Yuvarlak yuvarlak şekil verilir ve az, kızgın yağda kızartılır.

* İşte bu kadar basit.

* AFİYET OLSUN

Sade & Kaşarlı Maydanozlu Yoğurtlu Poğaça ve Pratik Akşam Yemeği Menüsü


Hafta sonu misafirlerime havuçlu tarçınlı kekin yanında bu poğaçayı da yapım. Kuru kuruya çay ikram etmekten daha iyi oldu benim için :))

Akşam yemeğine de nohutlu yayla çorbası, sınırsız bol limonlu kıvırcık salata, ayran yaptım.

Malum hamileliğimin son haftalarında olduğum için yemek yapmakla uğraşmak istemedim, eşim de sağolsun dışarıdan lahmacun söyledi. Hep birlikte oturduk karnımızı bir güzel doyurduk.

Misafirlerimden soframın resmini özellikle çekmem ısrar edildi ama makinem mutfaktaydı, kalkıp almak zor geldi :)  Bol salatalı lahmacun görüntüsü harikaydı ama söylemeden edemeyeceğim :)

Allah bu kış günlerinde dışarıda kalanların, durumu kötü olanların ve aç olanların yardımcısı olsun..Amin..

Malzemeler ;

1/2 paket Margarin
1 su bardağı Yoğurt
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
1 adet Yumurta Akı (Sarısı Üzerine)
1 paket Kabartma Tozu
1 atlı kaşığı Tuz
4-4,5 su bardağı Un

İçi İçin ;

Rendelenmiş Kaşar
Maydanoz

Üzeri İçin ;

Çörek Otu
Yumurta Sarısı

Hazırlanışı ;

* Kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeler karıştırılır.

* Un ve kabartma tozu elekten geçirilerek yavaş yavaş eklenir ve hamur yoğurulur.

* Sade olanları yuvarlak, diğerlerini avuç içi kadar açıp içine kaşar-maydanoz ekleyip sandal şeklinde kapatırız.

* Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperiz.

* 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.

* AFİYET OLSUN..

17 Ekim 2010 Pazar

Zeytinyağlı Maydanozlu Biber Dolması


Malzemeler ;

1 kilo Dolmalık Biber
2 su bardağı Kırık Pirinç
1 adet Soğan
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Nane
1 tatlı kaşığı Domates Salçası
1 çay bardağı Sızma Zeyinyağı
1 tatlı kaşığı Tuz
1 avuç Maydanoz

Sosu İçin ;

1 tatlı kaşığı Domates Salçası
Sıcak Su (göz kararı)

Hazırlanışı ;

* Dolmalık biberler ayıklanır, yıkanır ve kurutulur.

* Dolma içi hazırlanır, tüm malzemeler karıştırılır ve dolmalık biberler doldurulur, tencereye dizilir.

* Dolmalık biberlerin az mikarda üzeri geçecek kadar sos eklenir, orta derece ateşte pişirilir.

* Yoğurt eşliğinde servis yapılır.

*AFİYET OLSUN..

14 Ekim 2010 Perşembe

Güveçte Kaşarlı Patlıcan Musakka


Malzemeler ;

200gr Az Yağlı Kıyma
5 adet Patlıcan
4 adet orta boy Patates
5 adet Sivri Biber
2 adet Soğan
4 adet Domates
Tuz, Karabiber, Pulbiber

Kızartmak İçin ;

Ayçiçek Yağı

Üzeri İçin ;

100 gr Rendelenmiş Kaşar

Malzemeler ;

* Patatesle küp küp doğranır ve kızgın yağda kızartılır.

* Patlıcanlar küp küp doğranır ve rengini akıtması için tuzlu suda beklenir, sebze kurutucusu ile kurutulur ve kızartılır.

* Güveç kaplarına ilk önce patates üzerine de patlıcanlar eklenir.

* Diğer yandan tavada, kıyma, soğan ve diğer malzemeler kavrulur ve güvece patlıcanların üzerine eklenir.

* 200 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir, güvecin üzerine rendelenmiş kaşar eklenir 5 dakika daha pişirilir kaşarlar eridikten sonra güveçler ocaktan alınır.

* Sıcak servis yapılır.

* AFİYET OLSUN...