Malzemeler ;
200gr Az Yağlı Kıyma
5 adet Patlıcan
4 adet orta boy Patates
5 adet Sivri Biber
2 adet Soğan
4 adet Domates
Tuz, Karabiber, Pulbiber
Kızartmak İçin ;
Ayçiçek Yağı
Üzeri İçin ;
100 gr Rendelenmiş Kaşar
Malzemeler ;
* Patatesle küp küp doğranır ve kızgın yağda kızartılır.
* Patlıcanlar küp küp doğranır ve rengini akıtması için tuzlu suda beklenir, sebze kurutucusu ile kurutulur ve kızartılır.
* Güveç kaplarına ilk önce patates üzerine de patlıcanlar eklenir.
* Diğer yandan tavada, kıyma, soğan ve diğer malzemeler kavrulur ve güvece patlıcanların üzerine eklenir.
* 200 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir, güvecin üzerine rendelenmiş kaşar eklenir 5 dakika daha pişirilir kaşarlar eridikten sonra güveçler ocaktan alınır.
* Sıcak servis yapılır.
* AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder