MALZEMELER;
1/2 adet bayat etmek
1,5 çay bardağı ince bulgur
yarım demet maydanoz veya dereotu (ben kullanmadım)
1 adet soğan rendesi
1 yemek kaşığı salça
tuz, pulbiber, kimyon, karabiber
4-5 yemek kaşığı galeta unu
Kızartmak için;
HAZIRLANIŞI;
* Ekmekleri iri parçalara bölün ve ıslatın.
* İyice yumuşayan ekmekleri elinizle sıkıp başaka bir kaba alın,
* Üzerine bulguru döküp hafif yoğurun,ekmeğin ıslaklığıyla bulgur yumuşayacaktır.
* Yarım saat kadar bekledikten sonra diğer malzemeleri ilave edip tekrar yoğurun.
* Yuvarlak ve yassı şekilde köfteler yapın.
* Yumurtayı çırpın, köfteleri yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda iki tarafı da pişecek şekilde kızartın.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder