Malzemeler ;
500 gr taze barbunya
3 adet havuç
1 adet büyük soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük Domates (kabuğu soyulmuş)
1 adet büyük Patates
3-4 adet sarımsak (isteğe göre)
1 yemek kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı ;
* Barbunya, ayıklanır yıkanır ve haşlanır,
* Tencereye zeytinyağı, küp küp doğranmış soğan ve havuçlar eklenir kavurulur.
* Kendini salan soğan ve havuçlara, tuz, şeker ve yeteri kadar su konulur. (yaklaşık 1,5- 2 bardak)
* En son olarak barbunya, domates, sarımsak ve patatesler eklenir.
* Barbunyalar pişip, yemeğin suyu koyulaşınca soğumaya bırakılır.
* AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder