14 Şubat 2010 Pazar

Mantar Sote ve Hamsi Tava


Malzemeler ;

250gr Mantar
1 orta boy soğan
1 ad sivri biber
1 domates (yazın alıp buzluğa attığım domatesi kattım)
Tuz
Pul Biber
Kırlangıç Mısır Yağı

Hazırlanışı ;

Sırasıyla Mısır yağı, soğan ve biber soteleriz.
Daha sonra içine doğranmış mantarlar eklenir ve suyunu salana kadar kavrulur.
İçerisine domates ve baharatlar eklenir. Siz daha fazla baharat ile yapabilirsiniz.



Servise Hazırdır.




Hamsi Tava

1/2 kg hamsi
1/2 kase un
tuz
1/2 çb ayçiçek yağı



Afiyet Olsun..

Tavuklu Pilav


Daha önce de bahsetmiştim. Haşlamış olduğum tavukla, çok çeşit çıkardım ortaya pilav da bunlardan bir tanesi..

Malzemeler ;

2 sb Reis Pirinç
2 yk Kırlangıç Mısır Yağı
1 yk tepeleme Sütaş Tereyağ
1 kase tavuk (didiklenmiş)
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı ;

Mısır yağı ve tereyağını eritip yıkanmış pirinçleri ekleyip kavururuz.
İçerisine 3 sb kaynar su ve tuzu ekleyip, 2 dk kaynatıp altını kısarız.
Demlenmeye yakın tavukları ekleyip şöyle bir karıştırırız ve demlenene kadar bekleriz.
Servise hazırdır.



Siz de derilerini çıakrmayı unutmayın, bol kalori üstelik zararlı :)

Afiyet Olsun...

Tavuklu Nohut Yemeği


Buzlukta bir bütün tavuğum vardı, çıkardım haşladım bi güzel. Ne yapayım diye düşünürken aklıma tavuklu nohut yapma fikri geldi. Geri kalanını da, tavuklu pilav, çerkez tavuğu, tavuklu şehriye çorbası ve tavuklu sigara böreği şeklinde paylaştırdım. Çorba hariç diğerlerini bloğumda paylaşacağım. Bakalım nasıl yapmışım yemeğimi ;)

Malzemeler ;

1 sb Reis Nohut (haşlanmış)
1 ad orta boy soğan
1 tk Tat Salça (tepeleme)
1 kase haşlanmış tavuk (didiklenmiş)
Pul Biber
Tuz
Kırlangıç Ayçiçek-Mısır Yağı

Hazırlanışı ;

Soğanlar sotelik doğrandıktan sonra yağda sotelenir.
İçine salça eklenir, kavrulduktan sonra nohutu da ekleriz. Şöyle bir karıştırdıktan sonra kaynamış su ekleriz.
Kaynayan nohuta tavukları ve baharatları da ekledikten sonra istediğimiz kıvama  geldikten sonra servis yaparız.


Afiyet Olsun..

11 Şubat 2010 Perşembe

Çerkez Tavuğu


Sabahtan beri canım çerkez tavuğu çekiyordu. Hazır tam tavuğu haşlamışken yapayım istedim.
Sonuç harika oldu :)

Malzemeler ;

1 kase tavuk göğsü (didiklenmiş)
2 dilim kepekli ekmek (ıslatılmış)
1/2 kase ceviz (çekilmiş)
1 yk Sızma Zeytinyağı
Pulbiber, Nane, Tuz, Karabiber
Tavuk Suyu

Hazırlanışı ;

Cevizi  robotta çekilir, ıslatılmış ekmek ve bir miktar tavuk suyunuda ekleyip robottan çekmeye devam ederiz. İçine tuz karabiber ekleyip didiklenmiş tavukların üzerine döküp karıştırırız. Üzerine zeytinyağı, pulbiber ve naneyi de ekleyip maydanoz ile süsleriz.
Servise hazırdır.

Afiyet Olsun...