18 Şubat 2010 Perşembe

Sinbo Katı Meyve Sıkacağı İle %100 Vitamin

Arkadaşlar Sinbo Katı Meyve Sıkacağı'nın  eşimin hediyesi olduğunu söylemiştim. Bu hafta sonu evde olmayacağımız için, evde olan meyveleri değerlendirmek istedim. Ziyan olmalarını istemedim. Yaklaşık 2,5 kilo olan meyve ve sebzelerden güzel bir meyve suyu hazırladım. İçinde, portakal, elma, armut ve havuç var.
Tadı ve kıvamı o kadar lezzetli oldu ki anlatamam. Üstelik, sıkılan meyvenin artıklarını o kadar sıkmama gağmen bir damla su çıkarmadı. Demekki Sinbo Katı Meyve Sıkacağı tüm meyveleri ziyan etmeden sıkıyor.


Bir gün bile olmadan sürahinin dibini gördük :)


Afiyet Olsun...

Fırında Kaşarlı Mantar


Malzemeler ;

1/2 Kg Mantar
1 kase Rendelenmiş Kaşar
1 adet Domates
1 adet Sivri Biber
1 tk Çeşni
1 tk Tat Salça
Bir miktar sıcak su

Hazırlanışı ;

Mantarlar yıkanır ve sapları koparılır. Mantarın yuvasına rendelenmiş kaşarlar yerleştirilir üzerine dilimlenmiş domatesler konulur. Fırın tepsisine yerleştirilir. Mantar sapları da yanına dizilir.
Üzerine çeşni, sivri biber ve salçalı su dökülür.
250 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir. (Fırından fırında farklılık olabilir)
Servise hazırdır.



Afiyet Olsun...

Ayakkabılarınızı ve Terliklerinizi Güvenle Saklayabilirsiniz..


Bu ürünü duyduğum an ilgimi çekmişti zaten. Alıp, denemeye karar verdim. Benim ayakkabılığım yok, evlendiğim zaman almadım şimdi de almayı düşündüğüm söylenemez. Belki ileride... Evimin girişinde fortmanto için yer ayrılmış, ben de ayakkabılarımı oraya dizmeye karar verdim.

Fakat ne olursa olsun hoş görüntüsü olmuyor. Ne yapsam ne etsem diye düşünürken Ayakkabı kutuları ile karşılaştım vee neden olmasın dedim. Hemen temin ettim ve artık ayakkabılarım daha düzenli ve yer kaplamıyor. Siz de ayakkabılarınızın veya terliklerinizin düzensiz ve saklama koşullarının kötü olduğunu düşünüyorsanız Buraya Tıklayınız...

Hem aklınızda kalan soru işaretlerine hem de ürün hakkında detaylı bilgiye cevap bulabilirsiniz. Bizler için evimizin dağınık olması herşeyin yerli yerinde olmaması büyük sorundur. Özellikle ayakkabılar ve terlikler için.. Yazlık-kışlık diye mevsimsel olarak kaldırırız ayakkabılarımızı.. Saklama koşullarının sağlam olmasını istiyorsanız eğer Tıklamanız yeterli...




Ayakkabılarının Değerini Bilenlere..

17 Şubat 2010 Çarşamba

Bezelye Yemeği (İglo ile Kolay ve Lezzetli)


İglo Bahçe Bezelyesi ile yemek yapmanın tadı bambaşka.. O kadar taze, doğal ve lezzetli ki..
Yaptığım anda bitti. Eşimle doyamıyoruz İglo'nun o özel lezzetlerini yemeye..

Malzemeler ;

1 sb İglo Bahçe Bezelyesi
1 adet havuç
1 adet patates
1/2 çb Kırlangıç Mısır Yağı
1 tk Tat Salça
1 ad küp şeker
tuz

Hazırlanışı ;

Patates ve havuç mısır yağında kavrulur içine salça ve 750 ml kadar sıcak su eklenir ve kaynatılır. Pişmeye yakın tuz, şeker ve istenilen baharatlar eklenir. En son İglo bahçe bezelyesi eklenir ve 15 dakika kadar kaynatılır. Servise hazırdır.


Şeker gibi tatlı olan İglo Bahçe Bezelyesi ile Lezzet yaratmak harika..



Afiyet Olsun...

Yoğurtlu Ispanak


Haftalık alışverişimizi cumartesi günü Bahçeşehir PazarTürk'ten yaptığımızı söylemiştim. Hafta sonu yine alışverişimiz esnasında sebze ve meyvelerin ne kadar da pahalı olduklarını gördüm. Hem uygun hem de taze olan, sık sık alışverişimizi yaptığımız 3. bölüm daha rağbet görüyor orta halli aileler için. Taze taze ıspanağı görüpte almamak olmazdı. Kilosu 1,50 TL. Çoğu bölümlerde 3 TL'den aşağı düşmüyor halbuki.
Allah darda kalanların ihtiyacı olanların yar ve yardımcısı olsun.. Geçelim Tarife..

Malzemeler ;

1/2 Kg Ispanak (Diğer yarısı börek için bekliyor)  :)
1 orta boy soğan
1 tk Tat Salça
1 ad domates ( buzluktan çıkardım)
Tuz
1 yk Reis Pilavlık Bulgur
Bağdat Pul Biber
Kırlangıç Mısır Yağı

Hazırlanışı ;

Ispanaklar ayıklanır, yıkanır ve doğranır.
Soğanlar yağdakavrulduktan sonra, içine salça ve ıspanaklar eklenip sotelenir.
İyice sotelenmiş ıspanakların içine domates baharat ve bulgur eklenir.1/2 çb sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra üzerinde yoğurt eşliğinde servis yapılır.



Afiyet Olsun....