18 Şubat 2010 Perşembe

Ayakkabılarınızı ve Terliklerinizi Güvenle Saklayabilirsiniz..


Bu ürünü duyduğum an ilgimi çekmişti zaten. Alıp, denemeye karar verdim. Benim ayakkabılığım yok, evlendiğim zaman almadım şimdi de almayı düşündüğüm söylenemez. Belki ileride... Evimin girişinde fortmanto için yer ayrılmış, ben de ayakkabılarımı oraya dizmeye karar verdim.

Fakat ne olursa olsun hoş görüntüsü olmuyor. Ne yapsam ne etsem diye düşünürken Ayakkabı kutuları ile karşılaştım vee neden olmasın dedim. Hemen temin ettim ve artık ayakkabılarım daha düzenli ve yer kaplamıyor. Siz de ayakkabılarınızın veya terliklerinizin düzensiz ve saklama koşullarının kötü olduğunu düşünüyorsanız Buraya Tıklayınız...

Hem aklınızda kalan soru işaretlerine hem de ürün hakkında detaylı bilgiye cevap bulabilirsiniz. Bizler için evimizin dağınık olması herşeyin yerli yerinde olmaması büyük sorundur. Özellikle ayakkabılar ve terlikler için.. Yazlık-kışlık diye mevsimsel olarak kaldırırız ayakkabılarımızı.. Saklama koşullarının sağlam olmasını istiyorsanız eğer Tıklamanız yeterli...




Ayakkabılarının Değerini Bilenlere..

17 Şubat 2010 Çarşamba

Bezelye Yemeği (İglo ile Kolay ve Lezzetli)


İglo Bahçe Bezelyesi ile yemek yapmanın tadı bambaşka.. O kadar taze, doğal ve lezzetli ki..
Yaptığım anda bitti. Eşimle doyamıyoruz İglo'nun o özel lezzetlerini yemeye..

Malzemeler ;

1 sb İglo Bahçe Bezelyesi
1 adet havuç
1 adet patates
1/2 çb Kırlangıç Mısır Yağı
1 tk Tat Salça
1 ad küp şeker
tuz

Hazırlanışı ;

Patates ve havuç mısır yağında kavrulur içine salça ve 750 ml kadar sıcak su eklenir ve kaynatılır. Pişmeye yakın tuz, şeker ve istenilen baharatlar eklenir. En son İglo bahçe bezelyesi eklenir ve 15 dakika kadar kaynatılır. Servise hazırdır.


Şeker gibi tatlı olan İglo Bahçe Bezelyesi ile Lezzet yaratmak harika..



Afiyet Olsun...

Yoğurtlu Ispanak


Haftalık alışverişimizi cumartesi günü Bahçeşehir PazarTürk'ten yaptığımızı söylemiştim. Hafta sonu yine alışverişimiz esnasında sebze ve meyvelerin ne kadar da pahalı olduklarını gördüm. Hem uygun hem de taze olan, sık sık alışverişimizi yaptığımız 3. bölüm daha rağbet görüyor orta halli aileler için. Taze taze ıspanağı görüpte almamak olmazdı. Kilosu 1,50 TL. Çoğu bölümlerde 3 TL'den aşağı düşmüyor halbuki.
Allah darda kalanların ihtiyacı olanların yar ve yardımcısı olsun.. Geçelim Tarife..

Malzemeler ;

1/2 Kg Ispanak (Diğer yarısı börek için bekliyor)  :)
1 orta boy soğan
1 tk Tat Salça
1 ad domates ( buzluktan çıkardım)
Tuz
1 yk Reis Pilavlık Bulgur
Bağdat Pul Biber
Kırlangıç Mısır Yağı

Hazırlanışı ;

Ispanaklar ayıklanır, yıkanır ve doğranır.
Soğanlar yağdakavrulduktan sonra, içine salça ve ıspanaklar eklenip sotelenir.
İyice sotelenmiş ıspanakların içine domates baharat ve bulgur eklenir.1/2 çb sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra üzerinde yoğurt eşliğinde servis yapılır.



Afiyet Olsun....

16 Şubat 2010 Salı

Et Kavurması


Eşimin dün canı et kavurması ve pilav çekmiş. Bugüne sipariş verdi :) Ee yapmamak olmaz dimi. Sabah erken saatte kalktım ve buzluktan kuşbaşı doğranmış etleri çıkardım. Öğleden sonra da çözülen etleri pişirmeye başladım.

Malzemeler ;

300 gr kuşbaşı et
1 yk Sütaş Tereyağ
2 yk Kırlangıç Mısır Yağı
Tuz
Bağdat Kekik-Pul Biber

Hazırlanışı ;

Etleri suyunu çekene kadar kavururum. İçine tereyağı ve tuzunu eklerim. Biraz daha kavrulan etlere mısır yağını ekleyip azcıkta su ekledikten sonra pişirmeye devam ederim. Servis anında kekik ve pul biber ekledim. Servise Hazırdır.


Afiyet Olsun...

Bardakta Tarhana Çorbası


Kayınvalidemin yazın taze sebzelerden yapmış olduğu mis kokulu lezzetli mi lezzetli tarhanası.. Yengemden almış olduğum tarhana bittiği için buzluktan kayınvalidemin tarhanasını çıkardım bugün. Gelelim nasıl yaptığıma..Üstelik bu çorba yağsız :)
Eşim tadına baktığı anda nerden buldun bunu, annemin tarhanasına benziyor dedi.. :) Tabi sonradan öğrendi annesinin el yapımı Tarhanası olduğunu..

Malzemeler ;

5 yk Tarhana
1 tk Tat Salça
5sb kaynar su
Bağdat Pulbiber, Nane
Tuz

Hazırlanışı ;

Sıcak su, tarhana ve salçayı çırpıcı yardımıyla çırparak kaynattım. İçine tuz ve diğer baharatları da ekledim.
Blenderden geçirdim ve bardakta nane eşliğinde servis yaptım.



Afiyet Olsun...