14 Şubat 2010 Pazar

Tavuklu Pilav


Daha önce de bahsetmiştim. Haşlamış olduğum tavukla, çok çeşit çıkardım ortaya pilav da bunlardan bir tanesi..

Malzemeler ;

2 sb Reis Pirinç
2 yk Kırlangıç Mısır Yağı
1 yk tepeleme Sütaş Tereyağ
1 kase tavuk (didiklenmiş)
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı ;

Mısır yağı ve tereyağını eritip yıkanmış pirinçleri ekleyip kavururuz.
İçerisine 3 sb kaynar su ve tuzu ekleyip, 2 dk kaynatıp altını kısarız.
Demlenmeye yakın tavukları ekleyip şöyle bir karıştırırız ve demlenene kadar bekleriz.
Servise hazırdır.



Siz de derilerini çıakrmayı unutmayın, bol kalori üstelik zararlı :)

Afiyet Olsun...

Tavuklu Nohut Yemeği


Buzlukta bir bütün tavuğum vardı, çıkardım haşladım bi güzel. Ne yapayım diye düşünürken aklıma tavuklu nohut yapma fikri geldi. Geri kalanını da, tavuklu pilav, çerkez tavuğu, tavuklu şehriye çorbası ve tavuklu sigara böreği şeklinde paylaştırdım. Çorba hariç diğerlerini bloğumda paylaşacağım. Bakalım nasıl yapmışım yemeğimi ;)

Malzemeler ;

1 sb Reis Nohut (haşlanmış)
1 ad orta boy soğan
1 tk Tat Salça (tepeleme)
1 kase haşlanmış tavuk (didiklenmiş)
Pul Biber
Tuz
Kırlangıç Ayçiçek-Mısır Yağı

Hazırlanışı ;

Soğanlar sotelik doğrandıktan sonra yağda sotelenir.
İçine salça eklenir, kavrulduktan sonra nohutu da ekleriz. Şöyle bir karıştırdıktan sonra kaynamış su ekleriz.
Kaynayan nohuta tavukları ve baharatları da ekledikten sonra istediğimiz kıvama  geldikten sonra servis yaparız.


Afiyet Olsun..

11 Şubat 2010 Perşembe

Çerkez Tavuğu


Sabahtan beri canım çerkez tavuğu çekiyordu. Hazır tam tavuğu haşlamışken yapayım istedim.
Sonuç harika oldu :)

Malzemeler ;

1 kase tavuk göğsü (didiklenmiş)
2 dilim kepekli ekmek (ıslatılmış)
1/2 kase ceviz (çekilmiş)
1 yk Sızma Zeytinyağı
Pulbiber, Nane, Tuz, Karabiber
Tavuk Suyu

Hazırlanışı ;

Cevizi  robotta çekilir, ıslatılmış ekmek ve bir miktar tavuk suyunuda ekleyip robottan çekmeye devam ederiz. İçine tuz karabiber ekleyip didiklenmiş tavukların üzerine döküp karıştırırız. Üzerine zeytinyağı, pulbiber ve naneyi de ekleyip maydanoz ile süsleriz.
Servise hazırdır.

Afiyet Olsun...

10 Şubat 2010 Çarşamba

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye


Afiyet Olsun..

Sarma


Geçen hafta Bahçeşehir PazarTürk'ten aldığım, Tokat yaprağını gece 22:00 civarında sarmaya başladım. Eşim 00:00 da işten gelicekti, onun gelmesine hazır olması lazımdı koydum kafama:)
İstediğim gibi de oldu. Eve girer girmez ocağın altını kapattım :)

Malzemeler ;

2,5 sb Reis Pirinç
1 orta boy Soğan
2 tk Tat Salça
1 tk nane
1çk tuz
1 tutam karabiber
1/3 çnKırlangıç Ayçiçek Yağı

1/2 limon
1,5-2lt sıcak su
1/2 çb Kırlangıç Ayçiçek Yağı
1/2 çb Kırlangıç Mısır Yağı

Hazırlanışı ;

Pirinçler sıcak suda 30 dakika bekletilir.
Soğan rendelenir,  pirinç, soğan ve diğer malzemeler derin bir kap içerisine alınır ve karıştırılır.
15 dakika sıcak suda bekletilen yapraklar sıkılır. İç harcımız yapraklara konur ve sarılır.
Sarılan yapraklar tencereye 1 sıra düz bir sıra ters olarak dizilir.
Biraz tuz, biraz şeker serpilir. 3 dilim limon dizilir. geri kalan limon sarmaların üzerine sıkılır.
Ayçiçek, mısır yağı ve 1,5-2 lt sıcak su eklenir. Orta derece ateşte dolmalar pişene kadar pişirilir.
Yoğurt eşliğinde servis yapılır.



Afiyet Olsun..