3 Şubat 2010 Çarşamba

Hamsi Kızartması


Eşimle haftalık pazar alışverişimizi Bahçeşehir Sosyete Pazarı PazarTürk'te yaparız. Biraz pahalı fakat  kaliteli ürünleri var PazarTürk'ün. Bu hafta da hamsi alalım dedik. Havaların çok fazla soğumamasından dolayı hamsiler yurdumuzu terk etmişler. Bundan dolayı da, hamsi kıtlığı olduğu için, Bir kaç ay öncesine kıyasla fiyatları biraz pahalı.. Geçen hafta 6-7-8 TL arasında değişen fiyatlar bu hafta 5 ile 6 arasında değişiyordu. Son 1 haftanın getirdiği soğuklar hamsi fiyatlarında da düşüş göstereceğini işaret ediyor. Bu devirde herşey o kadar pahalı ki bari balıktan alalım vitaminimizi..

Malzemeler ;

1/2 kg hamsi
1/2 kase Konya Un
1 çb Kırlangıç Ayçiçek Yağı
Tuz
1/2 Limon

Hazırlanışı ;

Hamsiler ayıklanır, yıkanır ve tuzlanır.
Una bulanır, kızgın ayçiçek yağında kızartılır.
Üzerine limon sıkılır ve limon dilimleri ile süslenir.(ben bayılırımmm)
Yeşil Salata ve Şalgam Suyu eşliğinde servis yapılır.

Afiyet Olsun...

31 Ocak 2010 Pazar

Kıvırcık Salata


Malzemeler ;

4 yaprak kıvırcık
1 adet havuç
1 avuç maydanoz
2 çeri domates
2 ad ceviz
Kırlangıç Mısır Yağı
Nar Ekşisi
Tuz

Hazırlanışı ;

Basit ama benim sık sık uyguladığım bir salata..
Kıvırcık ve maydanozlar temizlenir, yıkanır ve doğranır.
Havuç rendelenir ve kıvırcığın içine katılır.
Mısır yağı, nar ekşisi ve tuz konduktan sonra karıştırılır.
Üzeri çeri domates ve ceviz ile süslenir.

Afiyet Olsun...

30 Ocak 2010 Cumartesi

Peynirli Su Böreği


Malzemeler ;

1 paket Yu-ka Yufkam Su Böreği
1/3 sb Kırlangıç Mısır Yağı
1/2 kalıp böreklik peynir
1 sb su
1 yumurta
1 kase Kaşar rendesi



Hazırlanışı ;

Tarife göre bi sıcak bir de soğuk suya ihtiyacım var fakat ben ılık su yapmayı tercih ettim.
Yufkalarım su böreği yufkası olduğu için, ılık suda yumuşaması gerekiyor.
Böreğimi borcama yapmaya karar verdim, bir yandan yufkaları ıslatıp diğer yandan borcama diziyorum.
Diğer yandan su yumurta ve mısır yağıyla sos hazırladım.
İlk 2 kat hariç diğer katlara sostan yaydım..
3 katta bir aralara peynirlerimi serptim.
En üst kata sosumdan yaydım. 220 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
Rendelenmiş olan kaşarlarımı da serptim ve 5 dakika daha pişirdim.
Servise Hazırdır. Tadı mükemmeldi, Yu-ka Yufkam' a Teşekkür Ederim böyle bir ürün yaptıkları için.



Afiyet Olsun....

''İglo'' Bahçe Bezelyeli Pilav & Fırın Köfte


Fırın Köfte'yi daha önce de yapmıştım. Tarif için, Buradan ...

Bezelyeli Pilav

Malzemeler ;

1 sb İglo Bahçe Bezelyesi
2 Kupa Reis Basmati Pirinç 
3 yk Becel Kase Margarin
2 yk Kırlangıç Mısır yağı
1 tk tuz
1 sıkımlık limon

Hazırlanışı ; 

Margarin ve mısır yağı ocakta eritilir.
Yıkanmış pirinçler eklenir ve kavrulur.
3 kupa kaynamış su, tuz ve limon suyu da ilave edilir.
Pişmeye bırakılır.
Bir miktar suyunu çektikten sonra İglo Bahçe Bezelye'leri eklenir ve altı kısılır. demlenmeye bırakılır.
Servise hazırdır.

Not : İglo Bahçe bezelyelerini buzluktan çıkarıp 5 dk sonrasında pilavımın içine kattım. O kadar taze ve lezzetliydi ki anlatamam. Bahçe bezelyesi, taptaze görüntüsü ve tadıyla, toplandıktan sonra 2,5 saat içinde dondurulmuştur.

Afiyet Olsun...

29 Ocak 2010 Cuma

Havuçlu Kereviz Salatası


Malzemeler ;

1 adet havuç
1 adet kereviz
3 yk mayonez
4 yk yoğurt

Hazırlanışı ;

Havuç ve kereviz rendelenir, mayonez yoğurt ve tuz ile karıştırılır.
Servise hazırdır.



Afiyet Olsun...