25 Ocak 2010 Pazartesi

Cezerye



Geçenlerde yapmış olduğum bir tarif.
Fotoğraf makinam bozulmadan önce yapıp çekmişim ve makinede kalmış. Unutmuşum..
Yeğenim sağolsun eline geçen sağlam birşeyi kırıp bozmadan rahat edemiyor :)
Standart cezerye tarifi, ilk defa bir lokantadan bana süpriz tatlı olarak getirmişlerdi çok beğenmiştim.
Hemen araştırdım ilk defa yemiştim çünkü.. Bu cezerye 2. yapışım :)



Malzemeler ;

1 kg. havuç
3 paket şekerli bisküvi
1 su b. ceviz
1 su b. toz şeker

Üzeri için:

Hindistan cevizi


Hazırlanışı ;

1 kg.havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Tencereye havucu alın.
Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin.
Havucu şeker ile beraber pişirin.
3 paket şekerli bisküvileri parçalayıcıdan geçrin.
1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin.
Daha sonra bisküvileri ve cevizi tencereye havucun üzerine ilave edin.
Daha sonra ocağın altını kapatın.
Daha sonra elinizle yuvarlak şekil verin.
Havuçlu cezeryeyi daha sonra hindistan cevizine batırıp servis edin.


Afiyet Olsun...

Pudingli Havuç Tatlısı



Malzemeler ;

1/2 kg havuç
1 sb şeker
tarçın
bisküvi
çikolatalı puding veya çikolata sos
süt

Hazırlanışı ;

Rendelenmiş havucu ve şekeri orta derece ateşte kavururuz.
Ocağın altını kapatırız, içine tarçın ve kırmış olduğumuz bisküvileri ekleyip hamur haline getiririz.
Çok kalın olmayacak şekilde borcama veya herhangi bir tepsiye dizeriz.
Üzerine hazırlamış olduğumuz pudingi veya çikolata sosunu döküp buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapınız.

Afiyet Olsun...

KAR 'ın Büyüsü



Malumunuz ilk olarak kar kendisini Edirne'de gösterdi.
Benim evim de oraya daha yakın olduğu için cuma akşamı burada etkisini gösterdi.
Avrupa ve Anadolu yakasına daha yeni varmış halbuki :)
Burada hava bugün güneşliydi fakat biraz önce yine atıştırmaya başladı.
İlk önce soğuk ve rüzgar daha sonra da kar yağmaya başladı.
Geçe yarısından sonra her yer bembeyaz olmuştu..
Ertesi gün, zaman zaman çekmiş olduğum resimler var.
Şimdi onları ekleyeceğim.




Kar 6-7 cm'e kadar ulaşmış durumda.




Evim site içerisinde olduğu için, çekecek pek fazla yerim yok aslında :)




Resimde görmüş olduğunuz beyaz minibüs ertesi sabah hareket edemedi :)
Arabası olanlar için zor bir durum olmalı...
8. katta olduğum için camı açıpta resim çekmeye cesaret edemedim.
Aşırı derece de lodos vardı..

Biraz karın yağışını izledikten sonra kendime koltuğun üzerinde bir yer ayarladım,
bir de sıcacık çayla birlikte televizyon karşısında ohh deymeyin keyfime :))
eee her zaman kar yağmıyor öyle değil mi :)
kaç yıldır hasretiz böyle kar'a...

 Bizler sıcacık evimizde çok rahatız, peki evi olmayanlara ne olacak..
Nasıl üşümelerini engelleyecekler.
Kimler yardım edecek onlara..
Çok zor..
Allah evi olmayanların yardımcısı olsun..

İglo Prenses Patates ve Kuru Köfte



İglo 'nun tarafıma yollamış olduğu ürünlerinden Prenses Patates, 7'den 70'e herkezin damağında
ayrı bir lezzet uyandıracak.

Dışı kıtır kıtır, içi tam bir patates tadında olan Prenses Patates'i, sofranızdan eksik edemeyeceksiniz.

Bu ürünü incelemek isterseniz eğer, Tıklayınız..

Besleyici ve her damak zevkine uygun lezzetiyle Prenses Patates, sofraların vazgeçilmezi!


Dışı kıtır kıtır, içi ise gerçek patates.

Hem çocukların hem de yetişkinlerin çok seveceği kurabiye niyetine yenebilecek, yepyeni bir lezzet..

Bir kere yediniz mi vazgeçemeyeceksiniz..


Kuru Köfte

Malzemeler ;

400gr Köftelik Kıyma
5 diş Sarımsak
1 paket Köfte Harcı
Karabiber
Tuz

Kızartmak İçin;

1/2 Çay Bardağı Yonca Ayçiçek Yağı


Hazırlanışı ;

Tüm malzemeleri karıştırıp, 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
Şekil verip, Yonca Ayçiçek Yağı 'nda kızartılır.
Yanında İglo Prenses Patates ile servis yapınız.



Afiyet Olsun...

''İGLO'' %100 Doğal Hiç Katkısız..




Dalından yeni koparılmış gibi sağlıklı sebze çeşitleri; tertemiz, buz gibi denizlerden yeni çıkmış gibi taze ürünleriyle;


Dünyanın dondurulmuş gıda devi Türkiye'de!

İglo, sebzeleri tarladan topladıktan sonra 3 saat içerisinde dondurur, deniz ürünleri denizden çıkarılır çıkarılmaz, yüzer fabrika gemilerde tek tek ayıklanır ve löp haliyle -40ºC'de derin dondurma (IQF) işlemiyle dondurulur ve korumaya alır.

İglo %100 doğaldır. Hiçbir renklendirici, lezzet verici veya koruyucu katkı maddesi içermez.
İglo sadece dondurur, başka hiç bir işlem yapmaz.
 Doğanın en doğal koruyucusu dondurmaktır. Kimse İglo'dan hızlı donduramaz.
Dolayısıyla İglo ürünlerin vitamin ve besin değerleri asla eksilmez.
Her dondurulmuş gıda İglo değildir.
Dondurulmuş gıda üretimi çok ileri teknoloji, bilgi ve deneyim ister.

SEBZELER ;

Bahçe Bezelyesi
Soya Fasulyesi
Prenses Patates
Steamfresh
Vegetable Fingers
Sweetcorn


DENİZ ÜRÜNLERİ ;

Alaska Mezgiti
Açık Deniz Somonu
Gurme Karıdes
Fish Fingers

Gelişmiş ürün kalitesiyle, İglo 'yu mutfağınızdan eksik edemeyeceksiniz.