MALZEMELER ;
- 3 ADET YUMURTA
- 1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1 PAKET VANİLYA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1/2 SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU
- 2 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
- ALDIĞI KADAR UN (3,5-4 BARDAK)
HAZIRLANIŞI ;
- YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILIR.
- UN VE KABARTMA TOZU HARİÇ TÜM MALZEMELER EKLENİR VE İYİCE KARIŞTIRILIR.
- SON OLARAK UN VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLİR YOĞUN BOZA KIVAMINA GELMESİ SAĞLANIR.
- YUVARLAK FIRIN TEPSİSİ YAĞLANIR.
- KEK HARCIMIZ TEPSİYE DÖKÜLÜR VE 170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
- AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder