YAĞSIZ POĞAÇA MI OLUR DEMEYİN VALLAHİ YUMUŞACIK ÇOKTA GÜZEL OLUYOR :)
MALZEMELER ;
- 1 PAKET YAŞ MAYA
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 SU BARDAĞI SU
- 2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER (TEPELEME)
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- ALDIĞI KADAR UN
- 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 2 ADET YUMURTA AKI
ÜZERİ İÇİN;
- 2 ADET YUMURTA SARISI
- ÇÖREK OTU
- SUSAM
İÇİ İÇİN ;
- BEYAZ PEYNİR
- 2 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
- 1 ADET SOĞAN
- TUZ, PUL BİBER, KARABİBER
- 1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
- SIVI YAĞ
HAZIRLANIŞI ;
- GENİŞ BİR KABIN İÇERİSİNE, MAYA VE ILIK SU-SÜT KARIŞIMINI İLAVE EDİP MAYAYI ERİTİYORUZ.
- ÜZERİNE ŞEKER, TUZ, YUMURTA AKINI EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.
- SON OLARAK AZAR AZAR UN İLAVE EDİP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİP, HAMURU 1 SAAT MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ.
- SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP, GÖZ KARARI SIVI YAĞDA SOTELİYORUZ.
- İÇERİSİNE HAŞLAYIP DOĞRADIĞIMIZ PATATESLERİ, SALÇAYI VE BAHARATLARI İLAVE EDİP EZEREK KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
- MAYALANAN HAMURU TEZGAHIN ÜZERİNE ALIP ÜZERİNE 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ EKLEYİP YOĞURUYORUZ.
- POĞAÇA ŞEKLİNE VE BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE PARÇALAR KOPARIP İÇERİSİNE PEYNİR VE PATATESLİ HARCIMIZDAN KOYUP YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZİYORUZ.
- DİĞER HAMURLAR İÇİN DE AYNI İŞLEMİ YAPIP ÜZERİNE YUMURTA SARISI, ÇÖREK OTU VE SUSAM SERPİP 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
- AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder