26 Temmuz 2010 Pazartesi

Şakşukaa Şakşuka.. :)


Malzemeler ;

5-6 adet Patates
5-6 adet Patlıcan
4-5 adet Domates
3 diş sarımsak
Tuz
Kekik
Pul Biber
Kırlangıç Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Küp küp doğranmış patates ve patlıcanları ayçiçek yağında kızartırız, geniş bir kaba alırız.
* Domates rendesi veya küp küp doğranmış domatesleri sarımsak ve baharatlar eşliğinde kısık ateşte kaynatırız.
* Patates ve patlıcanların üzerine döküp kekik ile süsleyip servis yaparız.
* AFİYET OLSUN...

Süzme Mercimek Çorbası


Malzemeler ;

3 su bardağı Kırmızı Mercimek
2 adet orta boy Soğan
1 adet Ort boy Havuç
1 adet orta boy Patates
2 tatlı kaşığı Tat Domates Salçası
Göz kararı Kırlangıç Ayçiçek Yağı
Tuz, Pulbiber, Nane

Hazırlanışı ;

* Mercimek ayıklanır, yıkanır ve süzülür.
* Küp küp doğranmış soğanlar ayçiçek yağında sotelenir.
* Küp küp doğranmış havuç ve patates eklenir sotelenmeye devam edilir.
* Salça ve mercimek eklenir, durmadan karıştırılır.
* Kettl yardımı ile ısıtılmış sıcak su mercimeğin üzerine eklenir ve kaynamaya bırakılır.
* Kıvama gelen çorbaya baharatlar eklenir ve blenderden geçirilir.
* Kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
* Kıvamını alan ocaktan alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.
* AFİYET OLSUN...

Canlarım İçin Hazırlanan Akşam Yemeği


Bugün üzerimde bir ağırlık vardı, hayırdır inşallah diyerk yataktan kalktım. Öğle vakti ablam aradı konuştuk anneme ulaşamadığını ve merak ettiğini söyledi. Ya dışarı çıkmışlardır ya da namaz kılıyorlardır sonra deneriz dedim ve telefonu kapattım. İçimden de sanki bize geliyorlar diye geçirdim. Söylemesi ayıp hamileliğimden dolayı hislerim çok kuvvetli oldu. Ne düşünürsem oluyordu. Yarım saat sonra kapı çaldı ablamla yeğenim geldi. Biraz oturduk sonra ablam baklayı ağzından çıkardı, annemi cebinden aramış ve yola çıktıklarını bize geldiklerini öğrenmiş.


Hemen ocağa mercimek koydum ki kaynasın mis gibi bir çorba yapalım.. Çorbanın tarifi de bir sonraki postta gelecek. Sağolsun ablam da yardım etti. Camdan bir baktım annemle babam bu kadar çabuk mu gelmişlerdi olamaaaaazz :)) neyse hoşladık beşledik onları salona yolculadık, yeğenim de uyuyordu annem de onu sorup duruyordu. Bekle ama uyansın bi dimi :)) Sırasıyla yemeklerimizi hazırladık. İşte Soframız ;


Bu akşamki yemek menüsü ;

 * Süzme Mercimek Çorbası
* Şakşuka
* Biber Kızartması (Annemin Biberi Diye Bilinir :p )
* Zeytinyağlı Taze Fasulye
* Pilav
* Turşu
* Kıvırcık Salatası
* Ayran

Yemek Sonrası ;

* Çay
* Tuzlu Kurabiye
* Peynirli-Ispanaklı Kol Böreği
* Meyve

Bu güzel Akşam Yemeğini bizimle birlikte geçiren, Anneme, Babama, Ablama, Eşime ve Yeğenime Teşekkür Ederim. İyi ki varsınız.. Sizi Seviyorum...


23 Temmuz 2010 Cuma

Ispanaklı Kaşarlı Kol Böreği & Peynirli Kaşarlı Kol Böreği


Pişer pişmez anında tükenen bir börek oldu, eşim ve ben sıcak sıcak mis gibi tadı olan bu böreği yemekten büyük zevk aldık. Ertesi güne bir,iki adet kalmıştı onları da misafirlerime ikram ettim ve tam not aldım :)


Malzemeler ;

3 adet Yufka
Ispanak
Kaşar
Beyaz Peynir
1 adet Patates
Tuz, Karabiber, Pul Biber
Yumurta
Çörek Otu
Ayçiçek Yağı


Hazırlanışı ;

* Yufkalar 4'e bölünür.
* Ayıklanmış, yıkanmış ve doğranmış olan ıspanaklar ayçiçek yağında sotelenir.
* Ispanaklar kendini salınca, patates  rendesi ve baharatlar eklenir, kapağı kapatılır.
* İyice pişen ıspanaklar soğumaya bırakılır.
* İlk olarak yufkanın geniş olan kısmına kaşar üzerine de ıspanaklı harcımızdan koyup paçanga böreği gibi sararız. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp yapıştırırız ki açılmasın.
* Aynı işleni kaşar ve beyaz peynirle de yaparız.
* Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperiz.
* 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.
* AFİYET OLSUN...

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Malzemeler ;

1/2 Kg Tase Fasulye
2 adet Domates
2 adet Orta Boy Soğan
1/3 çay bardağı Kırlangıç Sızma Zeytinyağı
1 çay kaşığı Tat Domates Salçası
1 adet havuç
1 adet kesme şeker
Tuz

Hazırlanışı ;

* Soğan, domates, havuç ince ince doğranır, fasulyeler ortadan ikiye kesilerek ayıklanır.
* Tüm malzemeler tencereye dizilir ve kaşık yardımı ile karıştırılır.
* Kısık ateşte 15 dakika kapağı açılmadan pişirilir daha sonra karıştırılır ve 10 dakika daha kapağı açılmadan pişirilmeye bırakılır..
* Daha sonra 3,5-4 sb sıcak su tencereye eklenir ve pişmeye bırakılır.
* Fasulye tamamen yumuşamışsa ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
* Servise hazırdır.
* AFİYET OLSUN..