Kızımın doğum günü için yapmış olduğum bir tarif. Yoğun kakao severler için birebir.
Buyrun tarife..
MALZEMELER ;
- 3 ADET YUMURTA
- 10 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 50 GR KAKAO
- 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- 8-10 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
- 1 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ İÇİ
HAZIRLANIŞI ;
- YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILIR. İÇERİSİNE KALAN TÜM MALZEMELER EKLENİR VE BOZA KIVAMINDAN BİRAZ DAHA SIVI BİR KEK HAMURU ELDE EDİLİR.
- MUFFİN KALIPLARINA, KEK HARCI 2 ŞER KAŞIK (YARISINI AZ GEÇECEK ŞEKİLDE) PAYLAŞTIRILIR. (20-24 MUFFİN KAĞIDI YETERLİDİR)
- 160 DERECELİK ISITILMIŞ FIRINDA 20-25 DAKİKA PİŞİRİLİR (FIRINA EKSTRADAN 1 KAP SU KOYARSANIZ KEKİNİZ DAHA YUMUŞAK OLACAKTIR)
- SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
- AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder