28 Şubat 2016 Pazar

Beyaz ve Sağlıklı Dişlere Kavuşmanın En Pratik 5 yolu

Bugün hayalinizdeki beyaz ve sağlıklı dişlere en pratik şekilde kavuşma yollarını paylaşacağım. İşte dişlerimi korumamı sağlayan ve rahatça gülümseme nedenim 5 diş temizleme pratiğim :)
Beyaz ve Sağlıklı Dişlere Kavuşmanın En Pratik 5 yolu
1. Rutinlerinize Uyun
Hayatta en önemli şey sanırım sizin için iyi olan ne varsa alışkanlık haline getirmek. Spor yapmak, sağlıklı beslenmek gibi aslında kişinin kendisine bakması ve temizliğine dikkat etmesi de önemli. İşte bu yüzden diş temizliği rutinlerinizi belirleyin ve ona uyun.
Her sabah ve gece yatmadan önce dişlerinizi mutlaka fırçalayın! Bu alışkanlığınızı halen kazanamadıysanız bugün zaman kaybetmeden kendiniz ve diş sağlığınız için büyük karar verebilirsiniz.
2. Size Uyanı bulun!
Nasıl ki giydiğiniz kıyafetler tarzınızı yansımadığında kendinizi o kıyafetin içinde yabancı gibi hissediyorsunuz, aslında kişisel bakımlarınız da öyle. Diş ve diş ati yapınıza en uygun fırçayı bularak diş temizliğinizi daha verimli yapabilirsiniz.
3. Kendinize Zaman ayrın!
Bir şeyi yapıyor olmak kadar onu doğru sürede ve doğru şekilde yapmak da çok önemli. Özensiz bir biçimde yaptığınız hiçbir şey tam olmayacaktır. O yüzden dişlerinize ve kendinize zaman ayırın. Bu zamanı doğru fırçalama teknikleriyle yaparsanız emin olun kısa sürede farkı siz de fark edeceksiniz.
4. Bazı Ayrılıklar Çok Güzel!
Vedalar ve ayrılıklar hep can yakar ama aslında bazı ayrılıklar size çok iyi gelebilir :) Nasıl mı? 3 ayda bir diş fırçanızla vedalaşın ve hijyen açısından önemli bu değişikliği bir alışkanlık haline getirin.
5. Yol Arkadaşınızı İyi Seçin!
Geldik en önemli maddeye. Diş fırçanızı seçtiniz, kendinize zaman ayırdınız, her şeyi tam yaptınız ama diş temizliğinde istediğiniz verimi halen alamıyor musunuz? O zaman doğru diş macununu kullanmıyor olabilirsiniz. Bu konudan mustarip olanlara önerim; Procter and Gamble’ın dünyada pazara sunduğu en gelişmiş beyazlatıcı diş macunu olan 3 Boyutlu Beyazlık Luxe Perfection İpana olacak.
Yeni İpana 3D White PERFECTION diş macunu İpana’nın en hızlı ve en güçlü beyazlatıcı diş macunu. Perfection diş macunu 3 Boyutlu Beyazlık ailesinin en ileri ve etkili beyazlatıcı diş macunu teknolojisini içerir. Böylece diş minesine zarar vermeden sadece 3 günde diş yüzeyindeki lekelerin %100’e kadarlık kısmını etkin biçimde çıkarıyor. Ben bu ürünü çok sevdim, satın almak isterim derseniz tıklayınız.
Tüm bu maddeleri eksiksiz yerine getirenler olarak bol bol gülümsemeyi hak ettik sanırım :)
P.S. Bana bu bilgiler yetmedi, ağız ve diş sağlığı üzerine daha çok şey merak ediyorum diyenleri aşağıdaki siteye alalım. 
http://www.agizbakimuzmani.com/
#ipanaperfection  #gülüşünügöster
İçerik Kaynak: http://www.e-gunlugum.com/
Video Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=RZ5ymuChrW0

Bir boomads advertorial içeriğidir.

22 Kasım 2015 Pazar

Kakaolu Cevizli Muffin Nasıl Yapılır ?



Kızımın doğum günü için yapmış olduğum bir tarif. Yoğun kakao severler için birebir.
Buyrun tarife..

MALZEMELER ;
  • 3 ADET YUMURTA
  • 10 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 50 GR KAKAO
  • 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 8-10 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 1 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ İÇİ
HAZIRLANIŞI ;
  • YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILIR. İÇERİSİNE KALAN TÜM MALZEMELER EKLENİR VE BOZA KIVAMINDAN BİRAZ DAHA SIVI BİR KEK HAMURU ELDE EDİLİR.
  •  MUFFİN KALIPLARINA, KEK HARCI 2 ŞER KAŞIK (YARISINI AZ GEÇECEK ŞEKİLDE) PAYLAŞTIRILIR. (20-24 MUFFİN KAĞIDI YETERLİDİR)
  • 160 DERECELİK ISITILMIŞ FIRINDA 20-25 DAKİKA PİŞİRİLİR (FIRINA EKSTRADAN 1 KAP SU KOYARSANIZ KEKİNİZ DAHA YUMUŞAK OLACAKTIR)
  • SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
  • AFİYET OLSUN.

16 Haziran 2015 Salı

Limonata Öyle Yapılmaz Böyle Taze Sıkılır!

DİMES LİMONATA. Taze sıkılmış limondan, ev usulü limonata.
Türkiye’nin ilk meyve suyu markası DİMES, gerçek ev usulü limonata yapmak için, ev ev tüketicileri ziyaret ederek onlardan limonatayı nasıl yaptıklarını dinledi. 57 yıllık meyve uzmanlığını tüketicilerden aldığı bu tarifler ile birleştirerek DİMES LİMONATA’yı hazırladı.
DİMES, özenle toplanılan limonları, bekletilmeden 24 saat içinde işliyor. Konsantre etmeden, taze sıkma limon suyu olarak ve hiçbir koruyucu katkı maddesi eklemeden şişeliyor. Bu nedenle, DİMES LİMONATA piyasadaki diğer tüm konsantre limon suyundan üretilen limonatalardan farklı ve lezzet açısından çok iddialı.
DİMES LİMONATA’nın bu eşsiz tarifi, dünyaca tanınmış bağımsız kuruluş “Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü” tarafından, en yüksek derece olan “3 Yıldızlı Üstün Lezzet Ödülü” ile tescillendi.
Türkiye’nin Üstün Lezzet Ödülü alan İLK ve TEK limonatası DİMES LİMONATA, sıcak ve uzun yaz günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak!
•    Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü / The International Taste & Quality Institute (iTQi), 120 kişilik şef ve sömeliyeden oluşan bağımsız bir kuruluş olarak, dünyanın dört bir yanından gelen tüketici yiyecek ve içeceklerini test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtma üzerine faaliyet göstermektedir.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

1 Nisan 2015 Çarşamba

Teremyağ Gurme Kaymaklı ile Lezzet Denemeleri

Basit gibi görünse de şöyle kıvamında, tane tane, mis gibi kokan pilavlar yapmak aslında hamaratlık ister. Bu hamaratlığın da bir sırrı vardır elbet :) ama hanımlar arasında pek de paylaşılmak istenmez. Keşifleri ve paylaşmayı seven biri olarak son zamanlarda kulağıma fısıldanan bir sırrı sizinle paylaşmak istedim. Yıllar öncesinde özellikle Anadolu’da ki hanımların özel misafirleri için yemek hazırlarken kullandıkları bir yöntem varmış, yemeklerinde yağ ile birlikte kaymak kullanırlarmış. Bense bu sırrı Teremyağ Gurme Kaymaklı ile keşfettim. Artık yaptığım tüm pilavlarda, hamur işlerinde hatta yemeklerde bile #benimlezzetsirrim Teremyağ Gurme Kaymaklı. İlk denemem Havuçlu Körili pilavı sizinle de paylaşmak istedim, pilavı pişirirken mutfağıma yayılan koku evdeki herkesin iştahını kabarttı:) Sizde deneyin derim, hatta farklı tarifleri yapmayı sevenlerdenseniz Teremyağ’ın Facebook ve instagram sayfasını takip edin:)
Kızarmış Havuçlu Körili Pilav
Malzemeler:
3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 adet ince ince doğranmış soğan
4 diş sarımsak
2 su bardağı rendelenmiş havuç
2 su bardağı yarım saat önceden sıcak tuzlu su ile ıslatılmış pirinç
1 adet kırmızıbiber
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
Üzeri için ince ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Teremyağ Gurme Kaymaklı’mızı tencerede eritip, içine soğan, sarımsak ve havuçları ekleyerek kavuruyoruz. Havuçlar iyice kızarana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra yıkanmış pirinçlerimizi ve ince ince doğranmış kırmızı biberi de ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz. Son olarak suyumuzu, tuzu ve köriye ekleyerek pilavı kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Pilav suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Bu aşamada pilavınızın daha parlak gözükmesi ve gerçek lezzetini ortaya çıkartması için demlenmeye bıraktığımız pilava biraz Terem yağ Gurme Kaymaklı’dan ekleyebilirsiniz. Bu da benim küçük sırlarımdan biri :) Son olarak üzerine taze çekilmiş karabiber ve maydanoz serperek pilavımızı servis ediyoruz…
Afiyet olsun…
Bu içerik http://ev-atolyesi.com/ tarafından hazırlanmıştır.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

10 Mart 2015 Salı

SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİ


KIYIR KIYIR AĞIZDA DAĞILAN NEFİS SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİM.   MALZEMELER ;
  • 250 GR TEREYAĞ
  • 1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI SIZMA ZEYTİNYAĞ
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI ELMA SİRKESİ
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1 ADET YUMURTA (BEYAZI İÇERİSİNE SARISI ÜZERİNE)
  • ÇÖREK OTU
  • ALDIĞI KADAR UN
HAZIRLANIŞI ;
  • DERİN BİR KABIN İÇERİSİNDE TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞI BİRBİRİYLE ÖZLEŞENE KADAR KARIŞTIRILIR.
  • İÇERİSİNE KALAN MALZEMELER EKLENİR VE ORTA YUMUŞAKLIKTA BİR HAMUR ELDE EDİLİR.
  • HAMUR 30 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
  • DİNLENDİRİLEN HAMUR MERDANE YARDIMI İLE İSTENEN KALINLIKTA AÇILIR VE İSTENİLEN ŞEKİL İLE KESİLİR.
  • YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR.
  • ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR, ÇÖREK OTU SERPİLİR.
  • 170 DERECELİK ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
  • AFİYET OLSUN.