11 Nisan 2014 Cuma

KAKAOLU CEVİZLİ KEK


SEVGİLİ Tarif Rehberi Meloş'un mutfağından harika bir lezzet ile karşınızdayım. Tarifi aynen aktarıyorum.

MALZEMELER ;
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu


HAZIRLANIŞI ;
Yumurta ve toz şeker köpürene kadar çırpılır.Süt ve zeytinyağı ilave edilir.Ardından elenmiş unumuz,kakaomuz,vanilyamız,kabartma tozumuz ilave edilir.İyice çırpılır.En son cevizlerimiz ilave edilir çok karıştırılmaz.Kaşık yardımıyla biraz karıştırılır.Yağlanmış kek kalıbına karışımımız koyulur.Önceden ıstılmış 180 derece fırında pişirilir.Afiyet Olsun..




10 Nisan 2014 Perşembe

NAR EKŞİSİ BOL BOL BİR KISIR TARİFİ :)


HAFTA SONU ÇOK SEVDİĞİM MİSAFİRLERİME ÖZEL BİR KISIR YAPTIM. SEVDİĞİM İNSANLARA ÖZEN GÖSTEREREK YEMEKLER HAZIRLAMAYI SEVİYORUM.
AZ OLSUN AMA ÖZ OLSUN :) 
SİZ DE SEVDİĞİNİZE SEVGİNİZİ KATARAK AZ AMA ÖZ GÜZEL MAMALAR HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.

MALUMUNUZ GÜN MENÜLERİNİN VAZGEÇİLMEZLERİNDENDİR KISIR.
BENİM KISIRIM, ELİMİN LEZZETİNİ ALDIĞI İÇİN FARKLI :) 

GELELİM NASIL YAPILDIĞINA :))


MALZEMELER ;
  • 3Sb KÖFTELİK BULGUR (YARISI NORMAL YARISI ESMER BULGUR)
  • 3Sb SICAK SU
  • 4Yk DOMATES SALÇASI (İSTEYEN BİBER SALÇASI DA İLAVE EDEBİLİR)
  • 1/2 Çb ZEYTİNYAĞI
  • 4/5 Yk NAR EKŞİSİ
  • TUZ, PUL BİBER (İSOTTA OLABİLİR) VE NANE
  • 1 TUTAM MAYDANOZ
  • 5 DAL TAZE SOĞAN
HAZIRLANIŞI;
  • BULGURU DERİN BİR KABA ALALIM, ÜZERİNE SICAK SUYUMUZU EKLEYELİM VE KAPAĞINI KAPATIP ŞİŞMEYE BIRAKALIM.
  • KABI KONTROL EDELİM EĞER SOĞUDUYSA KISIR YAPIMINA BAŞLAYABİLİRİZ.
  • SALÇAYI ZEYTİNYAĞINDA KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURALIM, BULGURUN ÜZERİNE EKLEYİP KAŞIK İLE KARIŞTIRALIM.
  • ÜZERİNE NANE, TUZ VE PUL BİBER EKLEYELİM VE KARIŞTIRALIM.
  • İNCE İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ VE TAZE SOĞANI DA EKLEYİP ÜZERİNE NAR EKŞİSİNİ İLAVE EDİP SON KEZ KARIŞTIRIP SERVİS EDEBİLİRİZ. İSTEĞE GÖRE SUMAKTA İLAVE EDİLEBİLİR)
  • AFİYET OLSUN.


14 Ocak 2014 Salı

PATATESLİ & PEYNİRLİ YAĞSIZ POĞAÇA


YAĞSIZ POĞAÇA MI OLUR DEMEYİN VALLAHİ YUMUŞACIK ÇOKTA GÜZEL OLUYOR :)

MALZEMELER ;
  • 1 PAKET YAŞ MAYA
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 SU BARDAĞI SU
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER (TEPELEME)
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN
  • 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 ADET YUMURTA AKI
ÜZERİ İÇİN;
  • 2 ADET YUMURTA SARISI
  • ÇÖREK OTU
  • SUSAM
İÇİ İÇİN ;
  • BEYAZ PEYNİR
  • 2 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
  • 1 ADET SOĞAN
  • TUZ, PUL BİBER, KARABİBER
  • 1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
  • SIVI YAĞ
HAZIRLANIŞI ;
  • GENİŞ BİR KABIN İÇERİSİNE, MAYA VE ILIK SU-SÜT KARIŞIMINI İLAVE EDİP MAYAYI ERİTİYORUZ.
  • ÜZERİNE ŞEKER, TUZ, YUMURTA AKINI EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.
  • SON OLARAK AZAR AZAR UN İLAVE EDİP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİP, HAMURU 1 SAAT MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ.
  • SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP, GÖZ KARARI SIVI YAĞDA SOTELİYORUZ.
  • İÇERİSİNE HAŞLAYIP DOĞRADIĞIMIZ PATATESLERİ, SALÇAYI VE BAHARATLARI İLAVE EDİP EZEREK KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
  • MAYALANAN HAMURU TEZGAHIN ÜZERİNE ALIP ÜZERİNE 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ EKLEYİP YOĞURUYORUZ. 
  • POĞAÇA ŞEKLİNE VE BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE PARÇALAR KOPARIP İÇERİSİNE PEYNİR VE PATATESLİ HARCIMIZDAN KOYUP YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZİYORUZ.
  • DİĞER HAMURLAR İÇİN DE AYNI İŞLEMİ YAPIP ÜZERİNE YUMURTA SARISI, ÇÖREK OTU VE SUSAM SERPİP 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
  • AFİYET OLSUN.



13 Ocak 2014 Pazartesi

PORTAKALLI KEK


MALZEMELER ;
  • 3 ADET YUMURTA
  • 1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1/2 SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU
  • 2 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
  • ALDIĞI KADAR UN (3,5-4 BARDAK)
HAZIRLANIŞI ;
  • YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILIR.
  • UN VE KABARTMA TOZU HARİÇ TÜM MALZEMELER EKLENİR VE İYİCE KARIŞTIRILIR.
  • SON OLARAK UN VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLİR YOĞUN BOZA KIVAMINA GELMESİ SAĞLANIR.
  • YUVARLAK FIRIN TEPSİSİ YAĞLANIR.
  • KEK HARCIMIZ TEPSİYE DÖKÜLÜR VE 170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
  • AFİYET OLSUN...



11 Aralık 2013 Çarşamba

DEREOTLU KABAKLI VE TULUM PEYNİRLİ MUFFİN


YİNE MUHTEŞEM BİR TARİFLE ARANIZDAYIM, LEZZETİYLE DAMAKLARINIZI ŞENLENDİRECEK, VİTAMİN DEPOSU, YEMEK YEMEYEN ÇOCUKLARINIZIN TADINA BAYILACAĞI, BEŞ ÇAYINIZA RENK KATACAK BİR LEZZET ŞÖLENİ. 

MALZEMELER ;
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 2 Adet Kabak
  • 1 Adet Havuç
  • 100 gr Tulum Peyniri
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI ;
  • Havuç ve Kabak rendelenir, dereotu ince ince kıyılır. Peynir bir kase içerisinde dağıtılır.
  • Geniş bir kabın içerisine, yumurta alınır ve çırpılır. Üzerine sıvıyağ, yoğurt  ilave edilir ve karıştırılır.
  • Kabak, havuç, dereotu ve peynir ilave edilir. Üzerine aldığı kadar un ve kabartma tozu da ilave edildikten sonra karıştırılır. yoğun kıvamlı bir harç elde edilir.
  • Muffin kabı yağlanır içerisine harcımız ilave edilir. (İsteğe göre fırın tepsisinde veya diğer fırın kaplarında da yapılabilir.)
  • 170 derecelik ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..