18 Eylül 2013 Çarşamba

BAYAT EKMEK PİZZASI NASIL YAPILIR?

DİĞER BİR DEYİŞLE, EVDE NE VARSA PİZZASI OLDU BENİM İÇİN :) :)

BAYAT EKMEKLERİ İSRAF ETMEMEK ADINA YAPMIŞ OLDUĞUM BİR PİZZA OLDU.

EKMEKLERİMİ RONDODAN ÇEKİP, İLERİDE KÖFTEYE, ÇORBAYA KATMAK ÜZERE BUZLUĞA KOYMAK NİYETİNDEYDİM.

FAKAT NE OLDU DERSİNİZ, 5 YILDIR YOL ARKADAŞIM, RONDOM BOZULDU.
YENİ FİKİRLER ÜRETMEK LAZIM DÜŞÜNCESİYLE YOLA ÇIKTIM.

NE YAPABİLİRİM NE EDEBİLİRİM DERKEN, DOLAPTA KAHVALTILIK MALZEMELERİMİN OLDUĞUNU FARK ETTİM VE PİZZA YAPMAYA KARAR VERDİM.

ÖNCELİKLE EKMEKLERİMİ CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALARA AYIRDIM.



1 ÇAY BARDAĞI SÜT İLE ISLATTIM. ÜZERİNE 3 TANE YUMURTA KIRDIM VE YOĞURDUM.
DAHA SONRA İÇERİSİNE, BEYAZ PEYNİR, AYIKLANMIŞ SİYAH VE YEŞİL ZEYTİN, SALAM, DOMATES, KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ, 2-3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI EKLEDİM, KARIŞTIRDIM VE TEPSİYE BASTIRARAK YAYDIM.

200 DERECE ISITILMIŞ FIRINA VERDİM, 15  DAKİKA PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE TEKRAR KAŞAR RENDESİ İLAVE ETTİM.

KAŞARLAR KIZARANA KADAR PİŞİRDİM.

HEM EKMEKLERİMİ İSRAF ETMEMİŞ OLDUM, HEM DE HARİKA BİR LEZZET ORTAYA ÇIKARMIŞ OLDUM.

ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN..

6 Eylül 2013 Cuma

ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ 27 EYLÜL'DE VİZYONDA!!!


Yapımcılığını Medyaton-Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun ve yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun yaptığı ‘Öyle Sevdim ki Seni’  fragmanı internet ortamında paylaşılan film 27 Eylül 2013’de seyirci karşısına çıkacak. Senaryosunu da Orhan Tekeoğlu’nun yazdığı ‘Öyle Sevdim ki Seni’, kırık bir aşk öyküsünü anlatıyor.  1906 yılında taş ustası olarak Santa’dan Yalta’ya giden Mustafa Usta’nın torunu Olga, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla işsiz kalır ve Sarp Sınır kapısı açılınca Trabzon’a çalışmaya gelir. Olga, herkesin Nataşa olarak algılandığı bir dönemde Cemal’in karşısına çıkar. Göç, parçalanan aileler, önyargılar filmin ana konularını oluşturuyor.       
Filmin başrollerini Angelina Jolie’nin Bosna’da çektiği ‘Kan ve Bal Ülkesinde’ filminde oynayan ve Türk seyircisinin Veda dizisinden tanıdığı Alma Terzic ile Türk televizyon dizilerinin yetenekli oyuncusu Oktay Gürsoy üstleniyor. Ukraynalı oyuncu Alina Golovlyova’nın da rol aldığı filmde yılların usta oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu, Fatih Dokgöz, Duygu Yıldız ve Tevfik Erman Kutlu gibi oyuncular görev alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini de yılların deneyimli ismi Ercan Yılmaz üstleniyor.

‘Öyle Sevdim ki Seni’ adlı ilk uzun metrajlı filmini çeken yönetmen Orhan Tekeoğlu, 1990’lı yıllarda vuku bulmuş birçok hayat hikayesinden yola çıkarak filmin senaryosunu yazdı. 15 Mayıs’ta Trabzon’da başlanan ve 4 Haziran’da Trabzon-Gümüşhane sınırındaki Santa harabelerinde bitirilen filmin müzikleri ise Selim Bölükbaşı’na ait.

Nurdan Tümbek Tekeoğlu ve Orhan Tekeoğlu,  2010 yılında Doğu Karadeniz kadınlarının doğaya karşı verdikleri mücadeleyi anlatan ‘İfakat’ adlı belgesele imza atmışlardı. İfakat belgeseli, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında birçok festivalden de ödül almıştı.

YLE SEVDİM Kİ SENİ- UZUN METRAJLI FİLM
Yönetmen-Senaryo
Orhan Tekeoğlu
Yapımcı
Medya Ton
Yrd. Doç. Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu
ürütücü Yapımcı
Taylan Demir
Müzik
Selim Bölükbaşı
Görüntü Yönetmeni
Ercan Yılmaz




DETAYLI BİLGİ İÇİN:



30 Ağustos 2013 Cuma

BACİ Dİ DAMA İTALYAN KURABİYESİ


MALZEMELER ;
  • 200 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)
  • 200 GR PUDRA ŞEKERİ
  • 200 GR ÖĞÜTÜLMÜŞ FINDIK ONU
  • 200 GR UN
ARASI İÇİN ;
  •  NUTELLA
HAZIRLANIŞI ;
  • ÖNCELİKLE FIRINI 170 DERECE AYARINDA ISITIN.
  • ŞEKER VE TEREYAĞINI ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
  • KARIŞIMI SERT BİR HAMUR KIVAMINA GELENE KADAR ÖĞÜTÜLMÜŞ FINDIK UNU VE UN KARIŞIMINI İLAVE EDİN.
  • FINDIKTAN BİRAZ BÜYÜK YUVARLAKLAR YAPIN VE AVUÇ İÇİNİZLE BASTIRARAK YAYGANLAŞTIRIN.
  • YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE ARALIKLARLA DİZİN.
  • HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR 10-15 DAKİKA PİŞİRİN. (ÜZERİ ÇATLAMALI)
  • FIRINDAN ALIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.
  • 1 KURABİYENİN YASSI KISMINA NUTELLAYI SÜRÜN VE DİĞER KURABİYE İLE KAPATIN.
  • DİĞER KURABİYELER İÇİN DE AYNI İŞLEMİ UYGULAYIN.
  • ÇAY, KAHVE YANINDA SERVİS YAPIN.
  • AFİYET OLSUN.

PANKEK NASIL YAPILIR?




MALZEMELER ;
  • 2 SU BARDAĞI UN
  • 2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
  • 1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  • 2 ADET YUMURTA
  • 1,5 SU BARDAĞI SÜT
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI

HAZIRLANIŞI ;
  • UN, KABARTMA TOZU VE TUZU BİR KABIN İÇERİSİNDE KARIŞTIRIN.
  • AYRI BİR KABIN İÇERİSİNDE SÜT VE YUMURTALARI ÇIRPIN VE TEREYAĞINI İLAVE EDİN.
  • TEFLON BİR TAVAYI BİR MİKTAR YAĞ DÖKÜLEREK KIZDIRIN.
  • HAZIRLANAN KARIŞIMDAN 1 KEPÇE DÖKÜN VE İKİ TARAFINI DA KIZARTIN.
  • GERİ KALAN KARIŞIM İÇİN DE BU İŞLEMİ UYGULAYIN.
  • MUZ, BAL, ÇİKOLATA VEYA SADE OLARAK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
  • AFİYET OLSUN.


28 Ağustos 2013 Çarşamba

BESİNLERLE KAS DOKUNUZU ARTTIRIN, GÜZELLİĞİNİZE GÜZELLİK KATIN

"Besinlerle kas dokunuzu arttırın, güzelliğinize güzellik katın"



Güzel olmak ve uzun süre güzelliğimizden ödün vermemek için kas dokumuzu sağlam tutmalıyız. Kas yoğunluğumuz ne kadar yüksek ise o ölçüde sağlıklı görünürüz ve kas dokumuz ne kadar güçlü ise vücut güzelliğimiz de o kadar kalıcı olur.  Kim istemez kaslı ve sağlıklı görünmeyi.

Kas dokusunun oluşmasını gelişmesini ve korunmasını etkileyen birçok faktör vardır. Bu faktörlerin başlıcaları; kalıtım, yapım dönemi dediğimiz büyüme ve gelişme sürecinde doruk kas ve kemik kütlesinin miktarı, ırk farklılığı, yaş, cinsiyet, ve bir takım hormon bozuklukları, hareketsizlik, aşırı zayıflık, aşırı şişmanlık, aşırı tuz ve kafein alımı, sigara içimi, yetersiz beslenmeye bağlı olarak yetersiz protein, yağ, karbonhidrat alımı, vitaminler ve mineraller yönünden yetersiz beslenme, besin elementleri emilimini azaltan ilaçların kullanımı,… gibi sıralanabilir.

Bu faktörlerden değiştirip, geliştireceğimiz faktörler vardır ki bunu ancak beslenme ve hareket alışkanlıklarımızı değiştirerek sağlayabiliriz.

Kas dokusu nasıl artar? Kas dokunuzu arttırmak için,

·     Fiziksel aktivite yapın

Düzenli ve yeterli yapılan fiziksel aktivite kas ve kemik yapısını güçlendirir ve korur.

·     Doğru kaynaklardan yeterli miktarda protein tüketin

Protein, dokuların gelişmesini ve onarılmasını sağlayan temel besin elementlerinden bir tanesidir. Her gün yeterli miktarda protein tüketmelisiniz. Ve protein ihtiyacının yarısından fazlası hayvansal protein kaynakları olan etler, yumurta ve süt ürünlerinden olmalı. Haftada 2 gün balıketi, 2–3 gün yağsız, derisiz tavuk eti, 1 gün ise yağsız kırmızı et tüketmeye özen gösterin. Geri kalan kısmı ise tahıl ürünleri, kuru baklagiller, fındık, fıstık ve ceviz gibi yağlı tohumlar olarak bitkisel protein kaynaklarından karşılamalısınız.  

·     Sağlıklı karbonhidratları tüketin. 

Ekmek, pilav, makarna gibi karbonhidrat grubu yiyecekleri rafine olanlar yerine kepekli, tam buğday, tam çavdar ve kabuklu pirinç gibi natürel ve entegre olanlarını tüketmek karbonhidrat kalitesini arttırmak ile birlikte B grubu vitaminlerinin ve bitkisel protein alımını da arttırır.

·     Yağları doğru tüketin. 

Yağ asitleri hücre zarlarının yapısında yer alırlar. Özellikle omega-3 yağ asitleri birçok işlevinin yanında yaşlanmaya karşı da hücrelerimizi besler. Haftada 2–3 defa ızgara, buğulama veya fırında pişirilmiş balık tüketin ve beslenme programınızın içerisinde yağlı tohumlara ve koyu yeşil yapraklı sebzelere yer vermeye özen gösterin.

·     A vitamini cilt sağlığı için de işlevseldir. 

A vitamininin sadece gözlerimizin keskin olmasında rol oynadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü A vitamini deri bütünlüğünü sağlar. Böylece kas dokumuzun korunmasında ve gelişmesinde etkili olur. Balıklar ve süt ürünleri A vitamininin en zengin kaynaklarıdır. Sarı ve turuncu sebzeler ise A vitamini öncüsü olan beta karotenden zengindir.

·     E vitaminini önemseyin. 

E vitamini, hücre zarlarına serbest radikallerin tutunmasını engelleyerek hücre yapısını korur. Sıvıyağlar ve fındık, fıstık ve ceviz gibi yağlı tohumlar E vitaminin iyi kaynaklarıdır. Salatalarınıza ekleyeceğiniz birer tatlı kaşığı zeytinyağı veya fındık yağı ve ara öğünlerde tüketeceğiniz 10–15 fındık veya badem ya da 3 adet ceviz günlük E vitamini gereksiniminizi karşılamak için yeterlidir.

·     Folik asit kaynaklarını ihmal etmeyin. 

Folik asit hücre yenilenmesinde görevli bir vitamindir. Kas yapısının oluşmasından ve korunmasında işlevi vardır. Folik asitin bu önemli işlevinden yeterince yararlanmak için haftada 2–3 kez kuru baklagil ve her gün koyu yeşil yapraklı sebze çeşitlerinden ve 1 su bardağı yoğurt tüketmeli, uygun olan her yiyecek ve içeceğe sos olarak limon kullanmalısınız.

·     C vitamini almak çok önemli 

C vitamini bağışıklık hücrelerinde yer almanın yanında ciltteki elastik dokuyu oluşturan vitaminlerden bir tanesidir. C vitamini vücutta depolanamaz, her gün yeterli miktarda C vitamini almak zorundayız. Ana öğünlerle yemeklerde bol miktarda mevsim sebzeleri ile bol miktarda salata yapın,  çiğ sebzelere az miktarda zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Bu nedenle; taze sebze ve meyvelere beslenmemizde her gün her ana öğünde yer verin.
  
·     Demir, kas ve kemik dokusunu demir gibi yapar 

Demir hücrelere yeterli miktarda oksijen taşınmasını sağlar. Demir mineralinin yetersiz alınması kansızlığa bağlı olarak vücudumuzda oluşan metabolik olayların hepsini sekteye uğratır, hissedilir bir biçimde metabolizmamızı yavaşlatır. Kas yapımızı zayıflatır.Minimum haftada 2-3 gün yumurta tüketmelisiniz. Eğer alerjiniz yoksa her gün 1 adet yumurta yemeniz kaslarınızın canlı olması için çok daha etkili. Aynı gün içerisinde 1 adetten fazla yumurta tüketmeyin. Demirin zengin kaynakları olan etler beslenmede yeterli miktarda olmasına özen gösterin. Kuru baklagiller ve yeşil sebzelerin yanında C vitamini kaynağı tüketin ve böylece vücutta demirin kullanılabilirliğini attırmış olursunuz. 

·     Yeterli kalsiyum alın. 

Kalsiyum minerali kas, kemik yapımı ve onarımı açısından son derece önemlidir. Süt ve süt ürünleri kalsiyum mineralinin en zengin kaynaklarıdır. Günde 2 su bardağı süt veya yoğurt artı 1–2 dilim peynir tüketmek, günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Kuru meyveler ve pekmez de kalsiyum içerir.

·     Yeterli fosfor alın

Fosfor, kas ve kemik yapımı ve onarımında önemli bir mineraldir. Fosfordan zengin besinler süt ve süt ürünleri ve et ve et ürünleridir. Diyette et ve süt miktarının dengeli olmaması kalsiyum-fosfor dengesini bozar, kalsiyumun vücutta etkili bir şekilde kullanılamaz.  Bu nedenle yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmek kas ve kemik sağlığı açısından da oldukça önemlidir.

·      D vitamini farklı bir şekilde alınır. 

D vitamini, metabolizmamızda kas kemik sağlığı için önemli bir vitamindir. D vitamini, yağlı balıklar, yumurta ve sütte çok az miktarda bulunur ve genellikle bu miktar vücudun ihtiyacını karşılamak için yetmez.  D vitaminin esas kaynağını, güneş ışınlarına derimizin maruz kalması ile sağlanır. Her gün 10-15 dakika direk güneş ışığında cam ardında olamadan maruz kalmak, D vitamin ihtiyacını karşılamak için yeterlidir. Yüksek faktörlü kremlerin de deriden D vitamini sentezini azalttığını unutmayın.

·      Aşırı tuz tüketmeyin

Aşırı tuz tüketimi, vücuttan kalsiyumun atılmasına neden olur. Bu nedenle tuz tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır. Sofradan tuzluk kaldırılmalı, salamura ve tuzlanmış besinlerin tüketimi minimum düzeyde olmalıdır. Yemekleriniz pişirilirken daha az tuz konulmasını sağlayın ve tabağınızdaki yemeğin tadına bakmadan tuz ilave etme alışkanlığından vazgeçin.