14 Haziran 2013 Cuma

KARATAY DİYETİ ''MENÜSÜ 2''




YAZ GELDİ, ŞİMDİ LİMONATA VAKTİ

 
 
LİMONATANIN FAYDALARI
 
 

      Yaz aylarının en lezzetli ve serinletici içeceklerinden olan limonatanın, böbrek taşı oluşumuna karşı da etkili olduğu bildirildi.

İtalyan La Stampa gazetesinde yer alan habere göre, San Diego’daki
California Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, limonatanın böbrek taşlarının oluşumuna karşı önleyici olduğunu ortaya koydu.

Bol miktarda sıvı tüketmenin zaten böbrek taşı oluşumunu engellemek açısından önemli olduğunu vurgulayan Roger L. Sur ve
ekibi, özellikle de limonatanın, içerdiği bol miktardaki sitrat sayesinde böbrek taşına karşı etkili olduğunu belirtti.

İki litre suya yaklaşık 113 gram limon suyu katan araştırmacılar, elde ettikleri limonatayı her gün bir grup böbrek taşı hastasına içirdi.

Araştırmacılar, zamanla bu kişilerdeki böbrek taşı oluşumu oranının 1,00’dan 0,13’e gerilediğini gözlemledi.

Böbrek taşı rahatsızlığı çekmiş kişilerde 5-10 yıl içinde tekrar taş oluşması olasılığının yüzde 50 olduğuna dikkati çeken bilim adamları, araştırma sonuçlarının bu açıdan önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

LİMONATA NASIL YAPILIR

MALZEMELER ;
  • 3 Ad Büyük Boy Limon
  • 2 Sb Toz Şeker
  • 1 Yk Limon Tuzu
  • 4 Lt Su ( 2 LT SICAK, 2 LT SOĞUK OLACAK ŞEKİLDE)
HAZIRLANIŞI ;
  • Limonların kabuklarını (sadece sarı renk olanları, beyaz kısımlar hariç) rendeleyin,
  • Limon sıkacağında, limonları sıkıp üzerine şeker ve limon tuzunu ekleyin,
  • 2 lt sıcak suyu hazırlanan karışımın üzerine dökün, şeker ve limon tuzu eriyene kadar karıştırın,
  • Soğutulmuş karışıma, diğer soğuk suyu ekleyin ve buzdolabına soğumaya bırakın,
  • isteğe göre servis sırasında nane, çeşitli meyveler ilave edip limonatanızın lezzetini ve görüntüsünü zenginleştirebilirsiniz.
  • İsteğe göre limonatanın kıvamını su ile açabilirsiniz.
  • Afiyet olsunnn...

13 Haziran 2013 Perşembe

KARATAY DİYETİ ''MENÜSÜ''

 
KARATAY KAHVALTISI

 
KARATAY ÖĞLE YEMEĞİ
 
 
KARATAY AKŞAM YEMEĞİ
 



YAZ GELDİ, KİRAZ MEVSİMİ AÇILDI. İŞTE KİRAZIN FAYDALARI

 
 
 
 

· Kiraz fitokimyasallar açısından zengindir. Bunlar: anthocyanins (mevye ve sebzelerin rengini veren pigmentler; ki bunlar hücreleri zararlı kanserojen maddelere karşı koruyan antioksidan özellikleri sebebiyle kansere karşı seçenek oluşturabilirler). Aynı şekilde bir flavonoid olan quercetinki içinde hem anti-kanser bir oluşum, hem de anti-imflamotoral ve intihistaminik (alerji ve enfeksiyon önleyici) özellikler taşıyan bir antioksidandır.


· Kiraz hem kolesterolü hem de kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir.


· 100 gram kirazda, 17 bin miligram C vitamini bulunmaktadır. Her insanın günde 60-80 miligram C Vitamini alması gerekiyor.


· B1, B2, B5 vitaminleri, magnezyum ve kalsiyum da bulunmaktadır.


· Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlayabilir. Bu nedenle romatizma ve gut hastalıkları, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılabilir.


· Kabızlığı önlemede etkilidir.


· Kirazda bulunan kinik asit, böbreklerin taş ve kum yapmasını önleyebilir ve varsa zamanla dökülmesine yardımcı olabilir.


· Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.


· Aşırı ilaç tüketimi ile karaciğerde oluşan yükün azaltılmasında yardımcı olabilir.


· Nikotinin vücuttan atılmasında yardımcı olur.


· İçerdiği meyve şekeri levüloz rahat sindirilebildiği için, şeker hastaları da kirazı yanında protein kaynağı besinlerle birlikte tüketebilir.


· A vitamininin önemli bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, göz problemlerinin önlenmesinde yardımcı olabilir.


· 20 kirazda 12 - 25 miligram arasında antosiyanin bulunmaktadır, bu da bir aspirinden on kat daha etkilidir.


· 30 gram kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay, böbrekleri çalıştırarak, diüretik (idrar söktürücü), kan ve idrar yolları temizleyicisi, safra akımını sağlayıcı, bağırsak düzenleyici etki gösterebilir.

FORM'DA KALMANIN SIRRI ''AYRAN DETOKSU''

 


MALZEMELER ;
  • 4 yk Nohut
  • 4 yk Pilavlık Bulgur
  • 4 yk Yeşil Mercimek
  • 2 ad Salatalık
  • 600-700gr Yoğurt
  • İsteğe göre, sarımsak, nane, pul biber veya diğer baharatlar.
  • Su
HAZIRLANIŞI ;

  • Bakliyatlar akşamdan ıslatılır ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır.
  • Yoğurt su ile karıştırılarak ayran kıvamı elde edilir.
  • İçerisine, haşlanmış bakliyatlar, rendelenmiş salatalıklar eklenir ve isteğe göre sarımsak ve baharatlar ilave edilir.
  • Normal Kahvaltı saat 9'da yapılacak ve 12:00'de başlayarak 20:00'de bitecek şekilde her 2 saatte 1'er kase detoks çorbası içilecek.
  • Kahvaltıda yenmesi gerekenler ; peynir, zeytin, domates, salatalık, yeşillik ve çay.
  • Ayran detoksu ayda 2 gün olacak şekilde 1 defa yapılmalıdır.
  • Detoks yapıldığı gün, su ve bitki çayları dışında hiç bir şey yenilip içilmemelidir.
  • 2 gün sonunda tartıda kiloya bağlı olarak 2 kilo eksilme göreceksiniz.
  • Ayran detoksu sırf yağdan gitmektedir.
  • Birebir yaptığım için ayda 1 bu detoksu tavsiye ediyorum. Memnun kalacağınıza eminim ve yaptıktan sonra da yorumlarınızı bekliyorum.
  • Bol kilo vermeler dilerim.