13 Haziran 2013 Perşembe

YAZ GELDİ, KİRAZ MEVSİMİ AÇILDI. İŞTE KİRAZIN FAYDALARI

 
 
 
 

· Kiraz fitokimyasallar açısından zengindir. Bunlar: anthocyanins (mevye ve sebzelerin rengini veren pigmentler; ki bunlar hücreleri zararlı kanserojen maddelere karşı koruyan antioksidan özellikleri sebebiyle kansere karşı seçenek oluşturabilirler). Aynı şekilde bir flavonoid olan quercetinki içinde hem anti-kanser bir oluşum, hem de anti-imflamotoral ve intihistaminik (alerji ve enfeksiyon önleyici) özellikler taşıyan bir antioksidandır.


· Kiraz hem kolesterolü hem de kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir.


· 100 gram kirazda, 17 bin miligram C vitamini bulunmaktadır. Her insanın günde 60-80 miligram C Vitamini alması gerekiyor.


· B1, B2, B5 vitaminleri, magnezyum ve kalsiyum da bulunmaktadır.


· Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlayabilir. Bu nedenle romatizma ve gut hastalıkları, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılabilir.


· Kabızlığı önlemede etkilidir.


· Kirazda bulunan kinik asit, böbreklerin taş ve kum yapmasını önleyebilir ve varsa zamanla dökülmesine yardımcı olabilir.


· Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.


· Aşırı ilaç tüketimi ile karaciğerde oluşan yükün azaltılmasında yardımcı olabilir.


· Nikotinin vücuttan atılmasında yardımcı olur.


· İçerdiği meyve şekeri levüloz rahat sindirilebildiği için, şeker hastaları da kirazı yanında protein kaynağı besinlerle birlikte tüketebilir.


· A vitamininin önemli bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, göz problemlerinin önlenmesinde yardımcı olabilir.


· 20 kirazda 12 - 25 miligram arasında antosiyanin bulunmaktadır, bu da bir aspirinden on kat daha etkilidir.


· 30 gram kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay, böbrekleri çalıştırarak, diüretik (idrar söktürücü), kan ve idrar yolları temizleyicisi, safra akımını sağlayıcı, bağırsak düzenleyici etki gösterebilir.

FORM'DA KALMANIN SIRRI ''AYRAN DETOKSU''

 


MALZEMELER ;
  • 4 yk Nohut
  • 4 yk Pilavlık Bulgur
  • 4 yk Yeşil Mercimek
  • 2 ad Salatalık
  • 600-700gr Yoğurt
  • İsteğe göre, sarımsak, nane, pul biber veya diğer baharatlar.
  • Su
HAZIRLANIŞI ;

  • Bakliyatlar akşamdan ıslatılır ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır.
  • Yoğurt su ile karıştırılarak ayran kıvamı elde edilir.
  • İçerisine, haşlanmış bakliyatlar, rendelenmiş salatalıklar eklenir ve isteğe göre sarımsak ve baharatlar ilave edilir.
  • Normal Kahvaltı saat 9'da yapılacak ve 12:00'de başlayarak 20:00'de bitecek şekilde her 2 saatte 1'er kase detoks çorbası içilecek.
  • Kahvaltıda yenmesi gerekenler ; peynir, zeytin, domates, salatalık, yeşillik ve çay.
  • Ayran detoksu ayda 2 gün olacak şekilde 1 defa yapılmalıdır.
  • Detoks yapıldığı gün, su ve bitki çayları dışında hiç bir şey yenilip içilmemelidir.
  • 2 gün sonunda tartıda kiloya bağlı olarak 2 kilo eksilme göreceksiniz.
  • Ayran detoksu sırf yağdan gitmektedir.
  • Birebir yaptığım için ayda 1 bu detoksu tavsiye ediyorum. Memnun kalacağınıza eminim ve yaptıktan sonra da yorumlarınızı bekliyorum.
  • Bol kilo vermeler dilerim.

12 Haziran 2013 Çarşamba

KÖY PEYNİRİ İLE YALANCI SU BÖREĞİ

 
 
MALZEMELER ;
  • 5 ad Yufka
  • 1/2 kg Köy Peyniri
  • 1/2 demek Maydanoz
  • 1/2 paket Kelebek Makarna
SOSU İÇİN ;
  • 1 ad Yumurta
  • 1/2 çb Ayçiçek Yağı
  • 1,5 sb Süt
ÜZERİ İÇİN ;
  • Çörekotu veya Susam
HAZIRLANIŞI ;
  • Öncelikle makarna haşlanır,
  • Daha sonra fırın tepsisi yağlanır, 
  • Süt, Yumurta ve Ayçiçek yağı ile sos hazırlanır.
  • 3 kat yufka her katı soslanarak tepsiye dizilir.
  • Maydanoz ve köy peyniri karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
  • 3. yufkanın her yerine makarna ve iç harcımız yayılır. Daha sonra diğer yufkalar da tepsiye dizilerek soslanır.
  • Son olarak üzerine çörek otu serpilir ve 180 derecelik ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun

11 Haziran 2013 Salı

FIRINDA ÇİPURA FİLETO (NEFİS BİR TARİF)

SİZE HARİKA BİR TARİFİM VAR, BUNA BAYILACAKSINIZ..
 
 
 
 Malzemeler ;
  • 1 kg Çipura Fileto
  • 3 ad Büyük Boy Patates
  • 400gr Kaşar Peyniri
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber
Kızartmak İçin;
  • 1 sb Ayçiçek Yağı
Hazırlanışı ;
  • Filetolar yıkanır ve ayçiçek yağında kızartılır.
  • Patatesler soyulur, yıkanır ve küp küp doğranarak kızartılır.
  • Kızartılan filetolar kare borcama parçalanarak dizilir, üzerine kızartılan patatesler, baharatlar eklenir ve 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.
  • Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip, kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edilir.
  • Sıcak servis yapılır, pratik ve çok lezzetli bir tarif.
  • Tavsiye Edilir..



10 Haziran 2013 Pazartesi

FIRINDA SOSLU TAVUK BAGET VE PATATES

 


MALZEMELER ;
  • 1 kg Tavuk Baget
  • 3 ad Patates
SOSU İÇİN ;
  • 2 yk Yoğurt
  • 1/2 çb Zeytinyağı
  • 1 tk Salça
  • Tuz, Kekik, Yenibahar, Karabiber, Pulbiber
  • 1 sb Su
HAZIRLANIŞI ;
  • Sos için tüm malzemeler karıştırılır,
  • Patatesler küp küp doğranır, bagetlerle birlikte sosun içerisinde 30 dk bekletilir.
  • Fırın tepsisine dizilir, 1 bardak sıcak su eklenir ve 180 derecelik ısıtılmış fırında bagetler kemiklerinden sıyrılana kadar pişirilir.
  • AFİYET OLSUN