6 Şubat 2012 Pazartesi

Kabak Pastası



Malzemeler ;

1 kilo Kabak
2-3 su bardağı Toz Şeker
Bir Miktar Su
Hindistan Cevizi
Vanilyalı Sos

Hazırlanışı ;

* Kabak doğranır ve tencereye dizilir, üzerine şeker ve bir miktar su eklenir kısık ateşte pişmeye bırakılır.

* Pişen kabaklar çatalla ezilir borcama yayılır, üzerine hazırlanan vanilyalı sos dökülür ve buzdolabında bekletilir.

* Hindistan cevizi ile süslenir.

AFİYET OLSUN...

Çay Sofralarının Vazgeçilmezi ''Mercimek Köftesi''


Malzemeler ;

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 litre su
1,5 su bardağı ince bulgur
1 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
marul

Hazırlanışı ;
* 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile pisirin.

* İnce bulguru derin ve yayvan bir kaba alın üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin. 

* Bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. 1 çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin.

* 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. En son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin.

* Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın. 5-6 sap yeşil soğanı ve bir demet maydanozu kıyın. Derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcına diğer bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun, marullarla servis yapin..

AFİYET OLSUN..

5 Şubat 2012 Pazar

Limonlu Kek


Malzemeler ;

1 su bardağı yogurt
3 yumurta
1 bardak sivi yag
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 bardak seker
Aldığı Kadar Un

Hazırlanışı : 

* Sırasıyla şeker yumurta çırpılır, sıvıyağ, yoğurt, vanilya, limon kabuğu rendesi un ve kabartma tozu eklenir, çırpılır. Boza kıvamına geldikten sonra yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

* AFİYET OLSUN..

Aşama Aşama İçli Köfte


Malzemeler ;

‎1 kg koftelik bulgur

1/2 kg yagsiz kiyma
1 yemek kasigi tuz
5-6 bardak su
Salça
Tuz
Karabiber
2 yumurta
aldığı kadar un
İçi İçin ;
2 kg Kıyma
6-7 adet kuru soğan
Sıvıyağ
Kara Biber
Pul Biber
Salça
Ceviz
YAPILIŞI ;

* Kıymamızı biraz yağda kavururuz. Daha sonra içine küp küp  doğradığımız soğanları atıp kavurmaya devam ederiz. Soğan pembeleşince içerisine pulbiber, karabiber,bir miktar salça ekleyip, karıştırıp ocağımızı kapatırız. Kıyma  soğumaya bırakılır.
* Köftesine gelince;ince bulgurumuzu kısır yapar gibi ıslatırızBulgur ıslanıktan sonra içerisine çiğ kıymayı, salçayı, karabiberi, pulbiberi, yumurtayi ve birazda tuz ekleriz. Azar azar su ekleyerek 10 dakika yoğururuz. Köfte iyice özleşince elimize bir parça alır yuvarlarız eğer dağılmıyorsa hazır denebilir.

* Yoğurulan köftemizi ceviz kadar parçalar alarak önce elimizle içini biraz açarız. Daha sonra tek parmağımızla çevirerek aradada elimizi ıslatarak köftemizi oyar içine kıymadan koyup kapatırız. Eğer köftenizn bazı yerleri açılıp çatladıysa köfteyi zedelemeden elimizi az ıslatarak yapıştırabiliriz..

* Bol yağda kızartırız, kızartma sevmeyenler için haşlayabilirler..

* AFİYET OLSUN...

Ali Paşa Pilavı


Malzemeler ;

2 su bardağı Pirinc
50 gr Tereyağ

250 gram kiyma
1 adet Orta Boy Kuru Soğan
1 dis sarimsak
3 adet domates
karabiber
tuz

Hazırlanışı;

* Pirinç yıkanır, tuzlu suda biraz bekletilir. Sonrasında Pilav normal olarak hazırlanır.

* Kıyma bir kaba alınır üzerine soğan ve sarımsak rendelenir, bir miktar tuz eklenir ve yoğurulur. Minik toplar yapip köftelerin üzerine hafif un serpilir ve köftelerin her tarafına bulanır.

* Tavaya biraz yag koyup köfteler kızartılır. Kabukları soyulmus domatesler ince dogranır veya rendelenir, kızaran köftelerin üzerine dökülür, tuz karabiber eklenip sotelenir.

* Pilav tabağa alınır üzerine de sotelenen köfteler eklenir.

* AFİYET OLSUN...