31 Aralık 2010 Cuma

Etli Bezelye Yemeği


Malzemeler ;

200 gr Dana Kuşbaşı
1 adet Orta Boy Soğan
1 adet Sivri Biber
2 adet Havuç
1 adet Büyük Boy Patates
2,5-3 su bardağı Bezelye
1 tatlı kaşığı Salça
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
Tuz

Hazırlanışı ;

* Dana kuşbaşı tencereye alınır ve suyunu salana kadar pişirilir.

* İçerisine ayçiçek yağı ve küp küp doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.

* Sırasıyla, doğranmış sivri biber havuç eklenir ve karıştırılır.

* Bezelye, salça ve yaklaşık 1lt sıcak su eklenir kaynamaya bırakılır.

* Bezelyeler kontrol edilir, pişmeye yakınsa içerisine tuz ve patatesler eklenir.

* Patatesler piştiyse ocaktan alınır ve servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

27 Aralık 2010 Pazartesi

Fırın Poşetinde Nefis Orman Kebabı


Malzemeler ;

400 gr Dana Kuşbaşı
4 adet Sivri Biber
2 adet Havuç
1 su bardağı Bezelye
1 adet Soğan
2 adet Patates
2 adet Domates
Tuz, Kekik, Pulbiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı ;

* Dana Kuşbaşı yıkanır suyu süzülür, baharatlar, zeytinyağı ve az miktarda süt ile 30 dakika buzdolabında marine edilir.

* Diğer malzemeler küp küp doğranır, marine edilen et ile karıştırılır. 2 ayrı parça halinde fırın poşetlerine yerleştirilir.

* 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.

* Sıcak servis edilir, servise hazırdır.

AFİYET OLSUN...

24 Aralık 2010 Cuma

Sandal Kebabı


Aylardır yayınlanmayı bekleyen bir post. Malum doğuma hazırlık, doğum yapmak ve bebeğe alışmak bunlar insanın tüm hayatını etkileyen şeyler. Hiçbir şeye istediğimiz kadar vakit ayıramıyoruz. Neyse bu günler de geçecek :))
Eşimle benim çok sevdiğimiz bir tarif bu. Hatta bekarken de yapmıştım herkes bayılmıştı. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler ;

250gr Piliç Bonfile
3-4 adet sivri biber
2-3 adet domates
4-5 adet kırmızı biber
tuz
karabiber
köri
kaşar peyniri

Hazırlanışı ;

* Kırmızı biberler fırında çok pişmeyecek şekilde közlenir.

* Bonfile kuşbaşı şeklinde kıyılır ve tencereye alınır suyunu salana kadar pişirilir.

* İçine ince ince kıyılmış biber, domates ve baharatlar eklenir karıştırılır.

* Közlenmiş biberlerin ortası yayılır ve içine bonfile harcımız doldurulur.

* 200 derece fırında 15 dakika pişirildikten sonra rendelenmiş kaşarlar üzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir.

* Servise hazırdır.

AFİYET OLSUN...

21 Aralık 2010 Salı

Cevizli & Havuçlu & Tarçınlı KEK


Malzemeler ;

3 yumurta
 1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz


Hazırlanışı ;
* Yumurta ile şeker mikser yardımı ile çırpılır.
* Un, kabartma tozu ve ceviz hariç diğer malzemeler sırasıyla eklenir ve mikserle çırpılır.
* Un, kabartma tozu ve ceviz eklenir, çırpılır. Margarin ile yağlanmış ve un serpilmiş olan kek kalıbına dökülür.
* 180 derece ısıtılmış fırında ortalama 25-35 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN...