3 Aralık 2010 Cuma

Yonca Gıda'dan İki YENİ ÜRÜN




24 Ekim 2010 Pazar

Fırın Poşetinde Piliç Pirzola & Bezelyeli Pilav


Çok pratik, aniden bir misafiriniz geldiğinde yapılabilecek bir menü.. Doğuma 12 gün gibi kısa bir zaman dilimi kaldığı için beni yormayan pratik yemekler hazırlamayı tercih ediyorum..
Kardeşim kadar sevdiğim ilk okuldan beri bağımızı kopartmadığımız arkadaşım için hazırladım bu güzel mamaları..

Menüm Şu ;

Vitamini Bol Karışık Çorba
Fırın Poşetinde Piliç Pirzola
Bezelyeli Pilav
Karışık Kıvırcık Salata
Zeytinyağında Közlenmiş Kırmızı Biber

Fırın Poşetinde Tavuk Pirzola

Malzemeler ;

1 kg Piliç Pirzola

Hazırlanışı ;

* Piliç Pirzola yıkanır ve Knorr Fırında Tavuk Çeşnisinin içinden çıkan Fırın pışetine konulur, sarımsaklı baharatlı harcımız piliç pirzolanın üzerine dökülür, poşetin ağızını kapatıp sallanır ve pirzolalar sosa bulanır.

* Fırın poşeti fırın tepsisine konulur ve 200 derece ısıtılmış fırına verilir.

* 50-60 dakika pişirilir ve sıcak servis yapılır.

* AFİYET OLSUN...

&

Bezelyeli Pilav

Malzemeler ;

3 su bardağı Osmancık Pirinç
1 su bardağı Bezelye
1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı
1,5 tatlı kaşığı Tereyağı
Tuz
4 su bardağı Sıcak Su

Hazırlanışı ;

* Bezelyeler yazın alınmıştır, kış için buzluğa atılmıştır.. Bugün de pilav için buzluktan çıkarılmış ve haşlanmıştır.

* Pirinçler nişastası gidene kadar yıkanır ve sıcak suda bekletilir:

* Ayçiçek yağı tencereye alınır, ısıtılan yağa pirinçler eklenir ve kavurulur, tuz ilave edilir..

* İyice kavrulan pirinçlere, süzülen bezelyeler eklenir ve sıcak suyumuz ilave edilir. Kaynama aşamasından sonra ocağın altı kısılır demlenmeye bırakılır.

* Piliç Pirzolanın eşliğinde servis yapılır :)

* AFİYET OLSUN...

Vitamini Bol Karışık Çorba


Malzemeler ;

1,5 su bardağı Kırmızı Mercimek
1/4 su bardağı Yeşil Mercimek
2 adet Havuç
1 adet Patates
1 adet Soğan
1 adet Kırmızı Biber
1 adet Pırasa
1 tatlı kaşığı Domates Salçası
Tuz

Üzeri İçin;

Ayçiçek Yağı (göz kararı)
Pulbiber, Nane

Hazırlanışı ;

* Salça ve tuz hariç diğer malzemeler doğranır ve tencereye alınır.

* Göz kararı su eklenir ve kaynamaya bırakılır.

* Malzemelerimiz haşlanmış kıvama gelince içine salça ve tuz eklenir, blenderden geçirilir kaynatmaya devam edilir.

* Pişen çorbamız serviz kasesine alınır.

* Diğer yandan, ayçiçek yağı, pul biber, nane kavurulur ve servis kasesine dökülür.

* Sıcak servis yapılır.

* AFİYET OLSUN...

19 Ekim 2010 Salı

Ispanak Yemeği & Boncuk Makarna & Yoğurt


Bu üçlü bir araya geldiği zaman benim için akan sular durur. Ispanağın her türlüsünü yerim.

Sebze aşığı biri olarak hergün ıspanak yesem bıkmam.

Bazı insanlar vardır ne yapmasını sever ne de yemesini. Et, tavuk, balık daha cazip gelir. Bana da tam tersi..

Özellikle kış sebzelerine bayılırım. Pırasa, karnıbahar, beyaz lahana, ıspanak, havuç vs. Aklınıza ne gelirse..

Malzemeler ;

1 kilo Ispanak
3 adet Soğan
2 tatlı kaşığı Domates Salçası
Tuz, Pul Biber, Karabiber
2 su bardağı sıcak su
1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Ispanaklar ayıklanır, yıkanır, doğranır ve sirkeli suda beklenilir. Tekrar tekrar yıkanır (Üzerindeki toprakları atması için)

*  Soğan küp küp doğranır, ayçiçek yağında kavurulur. Soğanlar pembeleşince salça ve ıspanaklar
eklenir, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.

* Suyunu salan ıspanakların üzerine baharatlar ve sıcak su eklenir karıştırılır, orta derece ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. (Ne kadar sulu olmasını istiyorsanız ona göre pişirebilirsiniz)

* Yoğurt,  isteğe göre makarna, pirinç pilavı veya bulgur pilavı eşliğinde servis yapılır.

AFİYET OLSUN..

18 Ekim 2010 Pazartesi

Mayonez & Ketçap Eşliğinde Karışık Kızartma (Kahvaltı Menüsü)


Evet ben bu kızartmaları kahvaltı için hazırladım :)

Kociş bayılır sabahları karışık kızartma yemeye, yanına karışık tost, peynir, zeytin, pekmez, kayısı reçeli, domates, salatalık ve vazgeçilmezimiz çay...

Karışık Kızartma ;

Patates
Biber
Patlıcan
Köfte

Yuvarlak Köfte (Pratik Köfte) ;

400 gr Az Yağlı Dana Kıyma
1 adet Soğan
6-7 sap Maydanoz
Tuz
Karabiber
Knorr Köfte Harcı (göz kararı)

Kızartmak İçin;

Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Soğan rendelenir, maydanoz ince ince kıyılır ve tüm malzemeler karıştırılır.

* Yuvarlak yuvarlak şekil verilir ve az, kızgın yağda kızartılır.

* İşte bu kadar basit.

* AFİYET OLSUN