12 Ekim 2010 Salı

Annemi İstiyorum Kampanyasına Destek Olmak İstemez Misiniz ?


Kampanyaya Destek Olmak İçin, Annemi İstiyorum 'a Tıklayıp Formu Doldurmanız Yeterli...

Bu Küçücük Yüreklerin Annesiz Kalmamaları Dileğimle...

23 Eylül 2010 Perşembe

Cevizli, Kakaolu & Damla Çikolatalı Islak Kek


Malzemeler ;

2 adet Yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Yarım Yağlı Süt
1 su bardağı Yonca Gıda Ayçiçek Yağı
1 paket Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 paket Dr.Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Elit Chocolate Bitter Damla Kokolin
25gr Elit Chocolate Toz Kakao
2 su bardağı Sinangil Çok Amaçlı Un
1 çay bardağı Çekilmiş Ceviz 

Üzeri İçin ;

1 nescafe fincanı Yarım Yağlı Süt

Hazırlanışı ;

* Şeker ile süt mikser yardımı ile 5 dakika çırpılır, içerisine sırasıyla ayçiçek yağı, süt, vanilya, toz kakao eklenir ve çırpılmaya devam edilir.

* İçerisine damla çikolata, çekilmiş ceviz, un ve kabartma tozu da eklenir, pürüzsüz kek hamuru kıvamını aldıktan sonra yağlanmış 30 cm çapındaki teflon tavamıza dökülür ve 200 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirilir. (Pişirme süresi fırından fırına farklılık yaratabilir)

* Bıcak yardımı ile kontrol edilir eğer bıçağa kek hamuru yapışmazsa kekimiz pişmiş demektir.

* Kek bıçak yardımı ile dilimlenir ve bir fincan süt ile ıslatılır.

* AFİYET OLSUN...

6 Eylül 2010 Pazartesi

Karnıyarık


Malzemeler ;

12 adet Patlıcan
750gr Kıyma
2 Adet Kırmızı Biber
7 adet Sivri Biber
1 adet Büyük Soğan
3 adet Patates
5 adet Domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, Pulbiber, Kekik
1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı

Kızartmak İçin  ;

Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Patlıcanlar alacalı doğranır ve kararmaması için tuzlu suda bekletilir.

* Kara suyunu atan patlıcanlar güzelce kurulandıktan sonra kızartılır ve fırın tepsisine dizilir.

* Diğer yandan, küp küp doğranmış soğan, kırmızı biber, sivri biber ve kıyma az yağda sotelenir.

* Son işlem olarak içine, küp küp doğranmış domatesler, salça  ve baharatlar eklenir.

* Pişen iç harc ile patlıcanların içi doldurulur, üzerine dilim dilim doğranmış paatatesler ilk önce kızartılır daha sonra da harcın üzerine dizilir. Süslemek amaçlı halka halka doğranmış domates, kırmızı biber ve sivri biber dilimlenerek dizilir.

* Sıcak su, tuz ve salça ile tepsiye uygun miktarda sos hazırlanır ve tepsiye dökülür.

* 220-250 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

* AFİYET OLSUN...

5 Eylül 2010 Pazar

Taze Barbunya İle Pilaki


Malzemeler ;

500 gr taze barbunya

3 adet havuç

1 adet büyük soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet büyük Domates (kabuğu soyulmuş)

1 adet büyük Patates
3-4 adet sarımsak (isteğe göre)

1 yemek kaşığı şeker

Tuz


 
Hazırlanışı ;

 
* Barbunya, ayıklanır yıkanır ve haşlanır,

* Tencereye zeytinyağı, küp küp doğranmış  soğan ve havuçlar eklenir kavurulur.

* Kendini salan soğan ve havuçlara, tuz, şeker ve yeteri kadar su  konulur. (yaklaşık 1,5- 2 bardak)

* En son olarak barbunya, domates, sarımsak ve patatesler eklenir.
* Barbunyalar pişip, yemeğin suyu koyulaşınca soğumaya bırakılır.

* AFİYET OLSUN..

1 Eylül 2010 Çarşamba

Urfa Usulü Yumurtalı Çiğ köfte


Eşim yumurtalı çiğ köfteyi pek sevmez, o yüzden ona yumurta koymadan önce ayırdım ve onun resmini çektim. Yumurtalısını neden çekmedim, çünkü yapmamla mideme inmesi bir oldu :) Uzun bir zamandan sonra kendimi tutamadım. Bu tarifi Urfalı kapı komşum Sebahat Abla'dan öğrenmiştim, ne kadar da onun yaptığı gibi lezzetli olmasa da yine de nefsimi köreltmemi sağladı :) Ellerime sağlık, beğeneceğinize eminim...

Malzemeler ;

2 su bardağı esmer köftelik bulgur
1 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates
3 adet sivri biber
1 avuç maydanoz
4 adet taze soğan
1 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1/2 - 1 su bardağı su (yoğurulma durumuna göre)

Hazırlanışı ;

* Sırasıyla, bulgur ince ince kıyılmış soğan, biber, domates, baharatlar, salça, sarımsak bir tepsiye alınır ve ara ara su katılarak yoğurulur. Ben uzun süre yoğurduğum için yarım su bardağı su kullandım.
* Güzelce yoğurulan köftemize ince ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz eklenip kıvama gelene kadar yoğurulmaya devam edilir.
* O sırada tavaya sıvıyağ dökülür ve ocağa alınır, burada yağı yakmamaya özen gösterin ve yumurtayı ekleyin, kasık yardımı ile sık sık karıştırın ve ocağı kapatın.
* Yumurta, köftenin ortasına açılan çukura yağı ile birlikte dökülür ve hafif dokunuşlar ile karıştırılır.
* Beyaz lahana, göbek salata, havuç, turp, turşu, limon ve ayran eşliğinde servis yapılır.
* AFİYET OLSUN..